Podcast: Opnieuw zwanger worden: dit is mijn verhaal

De weg naar mijn tweede zwangerschap. Een openhartige en heel eerlijke podcast waarin ik deel hoe deze reis voor mij is gegaan en hoe ik toch weer zwanger ben geworden na de vroeggeboorte van Isa Lou.

De wet van aantrekking, meditatie, maar ook een bloedtest hebben hier aan bijgedragen. Het was soms heel moeilijk en daarom ben ik ook ontzettend blij dat ik alweer 27 weken zwanger ben. En we een jongetje mogen verwelkomen!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Als je mijn video gezien hebt of de podcast hebt geluisterd over ‘In verwachting van onze regenboogbaby’, weet je dat het eventjes heeft geduurd voordat ik weer zwanger was.

Er ligt nog best een taboe op het hele zwanger worden. Terwijl als je om je heen kijkt, je ook weet dat het helemaal niet altijd meteen lukt. Daarom deel ik nu mijn verhaal.

 

Mijn eerste zwangerschap

Rond oktober 2017 ben ik gestopt met de pil. Ik was niet meteen ongesteld en had ook gelezen, dat het soms even duurt en je lichaam moet ontpillen. Dus ik had er wel vertrouwen in dat het vanzelf weer zou komen. Maar voor mijn gevoel duurde het toch wel lang.

 

Uiteindelijk ben ik bij mijn eerste eisprong meteen zwanger geraakt. Ongeveer 10 maanden na het stoppen met de pil. Ik dacht dat ik voor het eerst weer ongesteld was geworden, maar dat bleek achteraf dus de innestelingsbloeding te zijn.

Deze zwangerschap eindigde in een nachtmerrie met de vroeggeboorte van Isa Lou, waarover ik meer vertel in deze video.

 

Wachten

Na mijn eerste zwangerschap, kregen we het advies om minimaal een half jaar te wachten om weer zwanger te worden. Wat ik heel lastig vond. Want eigenlijk wilde ik meteen na het verlies van Isa Lou weer zwanger worden. Deels natuurlijk ook door de hormonen en omdat we er gewoon helemaal klaar voor waren.

 

Maar na de eerste nacontrole kon ik beter omgaan met het advies. We moesten het een plekje geven en mijn lichaam heeft ook tijd nodig om te herstellen. Dus we hadden besloten om te wachten.

 

De start van mijn cyclus

Begin april 2019 ging ik op retreat in Ibiza voor mijn healing- en rouwproces. Waar ik een hele mooie meditatie deed met een rozenkwarts, waarbij ik connectie maakte met Isa Lou. Na die meditatie ging ik naar het toilet en was ik voor het eerst weer ongesteld. Hierover heb ik nog nooit gejankt, maar nu rolden toch de tranen van blijdschap dat ik weer ongesteld was geworden.

Dus ongeveer 2,5 maand na de bevalling, was ik voor het eerst weer ongesteld.

 

Maar ik had toen geen regelmatige cyclus. Vaak had ik een lange cyclus van ruim 30 of soms zelfs 40 dagen en ik had dus geen idee wanneer mijn eisprong was. Maar nadat het halve jaar was verstreken, dacht ik wel: kom maar door met die zwangerschap!

Dus welke maand als ik weer ongesteld was, hoopte ik eerst dat het een innestelingsbloeding was. Maar dan zette het door en was ik dus ongesteld.

 

Hoeveel ik ook bezig ben met persoonlijke ontwikkeling en de wet van aantrekking. Toch bleek het in de praktijk best lastig om er niet zo veel mee bezig te zijn. Daarnaast had ik ook zeker wel vertrouwen. En hielp het boek Spirit Babies mij veel.

 

Ongeduldig

Op een gegeven moment werd ik toch wel een beetje ongeduldig. De maanden verstreken en verstreken. En dan heb je de ‘mijlpaal’ van een jaar, dat het een jaar geleden was dat Isa Lou was geboren. Dus toen ben ik toch naar het ziekenhuis gegaan om even te checken of ik überhaupt wel een eisprong had. En gelukkig zat dat allemaal goed, wat toch wel een fijne bevestiging was.

 

Maar ook al weet je wanneer je een eisprong hebt, het hoeft niet altijd direct te gebeuren. En zeker niet in de wetenschap dat het zieltje er ook klaar voor moet zijn. Wat ik persoonlijk een hele mooie gedachte vind.

 

Bloedtest, meditatie en ovulatietest

Een tijdje later startte ik met mijn mastermind traject, waarbij ik 7 vrouwen begeleidde in hun persoonlijke en zakelijke groei. Een van de deelnemers was Liesbeth de Boer van Studio Health, die vertelde over een EMB bloedtest die ze afnam bij haar klanten. Waaruit je heel veel informatie kan halen. Mega interessant, dus ik ging dat doen en was vooral heel benieuwd naar wat er überhaupt uit zou kunnen komen.

 

Na die test kreeg ik een uitgebreid rapport. Waardoor ik een maand lang heel serieus aan de slag ging met mijn voeding. Ik was al heel serieus bezig met mijn mindset en leefregels, maar heb wel al jarenlang heel veel stress gehad. En om dat helemaal uit je systeem te krijgen, heeft gewoon tijd nodig.

Stress komt bijvoorbeeld ook door verkeerde voeding en in de hersenen wordt geen onderscheid gemaakt in waar de stress vandaan komt.

 

Vervolgens heb ik een hele mooie meditatie gedaan. Een meditatie waarbij ik een heel bijzondere connectie heb gemaakt met het zieltje van de baby die nu in mijn buik zit en er toen dus ook al was.

Ik lag in bed en voelde zo ontzettend sterk dat dit babyzieltje zich niet helemaal welkom voelde. Ik had me namelijk helemaal ingericht op het krijgen van een meisje, maar dit zieltje is een jongetje. Dus toen dacht ik, maar lieverd het is helemaal niet dat ik geen jongen wil. Maar omdat ik mijn dochter ben verloren, heb ik altijd het beeld van een meisje voor me als ik aan kinderen krijgen denk of een zwangerschap. Dus ik voelde heel sterk dat het tijd was dat ik dit jongetje welkom ging heten. Dat hij zich helemaal welkom zou voelen.

En nadat ik dat had gedaan, voelde ik ook echt een soort van vertrouwen.

Daarnaast heb ik een ovulatietest gedaan en ben ik dus een maand lang serieus met mijn voeding en rust aan de slag geweest. En toen was het een maand later raak.

 

In verwachting van een jongetje

Tot zover mijn verhaal. Ik ben nu 27 weken zwanger, heel bijzonder, want ik heb dat nog niet eerder meegemaakt. En het is dus een jongetje!

Want wat er gebeurde nadat ik zwanger was, was dat ik meteen dacht ‘ja ik ben zwanger van een jongetje’. Ik heb gevoeld dat ik dit jongetje echt welkom heb geheten. Alleen na een tijdje merkte ik dat ik toch weer in mijn oude patroon terugging van mijn vorige zwangerschap van het krijgen van een meisje. Maar tijdens de 12 weken echo zeiden ze dat het een jongetje is.

En we kijken ontzettend naar onze regenboogbaby uit!

Liefs, Marlou

 

P.s. In de podcast benoem ik naast het boek Spirit Babies ook de healings Debra Kilby van Motherheart. Samen met Studio Health hebben zij bijgedragen aan mijn zwangerschap.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *