Video: In verwachting van onze regenboogbaby!

Jaaa, the word is out! Ik ben weer in verwachting en ik ben zo ontzettend blij!!

Ik heb het een tijdje verborgen gehouden. Maar nu ik het gedeeld heb, leek het me leuk om er iets meer over te vertellen. Open en eerlijk, zoals je van mij bent gewend.

In mijn vorige podcast had ik het over hoe ik weer gelukkig werd na het verlies van onze dochter, ons sterrenkindje. En nu ben ik dus in verwachting van een regenboog baby. Want het kindje dat na een sterrenkindje komt, heet een ‘rainbow baby’. Ontzettend bijzonder en ik geniet echt van elk moment.

Met het onthullingsmoment heb ik even gewacht. Ik ben namelijk nu precies 20 weken zwanger en ben dus al op de helft. De video die ik op Instagram deelde heeft inmiddels al meer dan 222.000 views gehad. Ik heb de laatste tijd ook best wat vragen gehad over mijn zwangerschap. 

Ik ben inmiddels al over de helft en heb dus even gewacht met het delen op Instagram. Maar nu het openbaar is wil ik graag open en eerlijk delen hoe het is om weer in verwachting te zijn en hoe het écht met me gaat. Bekijk de video (inclusief belly beelden!) of luister mijn podcast.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

P.s. Wil je er ook graag beeld bij? Bekijk dan de video in deze blogpost of op mijn YouTube kanaal!

 

Zwanger na vroeggeboorte – onze regenboogbaby

Ik zit nu dus in het tweede trimester en voel me heel erg goed. Nu voelde ik mij de vorige zwangerschap ook helemaal goed. En hebben de dokters toen ook niks kunnen vinden waarom ik met 24 weken ben bevallen van onze dochter Isa Lou. Dus het was niet zo dat er complicaties in de zwangerschap waren.

 

Het is een andere zwangerschap dan de eerste natuurlijk. Want zo onbezorgd als ik toen was, dat krijg je niet meer terug na wat je hebt meegemaakt.

 

Maar ik heb er wel voor gekozen om desondanks er echt weer van te genieten dat er weer een mooi wondertje in mijn buik groeit. Zover dat mogelijk is.

Ik ben veel bezig met mindset. En dat helpt me ontzettend om vanuit liefde en overvloed te denken, in plaats van te focussen op wat er allemaal mis kan gaan. Want daar heb ik alleen maar mezelf mee. Dan ga ik een angstige zwangerschap beleven, terwijl ik zo ontzettend blij ben dat het weer zo mag zijn. Dat ik weer een kindje in mezelf voel groeien. Daar wil ik intens van genieten, dus die keus heb ik echt voor mezelf gemaakt. En dat lukt best goed.

 

Proces

Deze tweede zwangerschap is echt een proces geweest van loslaten. En dat heeft mij uiteindelijk ook weer doen groeien eigenlijk. Want hoe kut is het als je iets niets liever wil en dat niet gebeurt.

Daar heerst ook nog zo een taboe op! En daarom wil ik daar ook open en eerlijk over zijn.

Want ik kan nu een heel mooi verhaal gaan ophangen van: nou ik moest even wachten, maar ik was er ook niet klaar voor. En precies toen ik er klaar voor was, was ik weer zwanger.

Maar zo is het niet gegaan! Ik was er al lang klaar voor! En elke maand was het gewoon weer klote dat het niet zover was.

Op een gegeven moment denk je, we gaan 2 maanden naar Bali, ik laat het helemaal los. Maar dan kom je terug en is het nog steeds niet zo ver.

 

Dus loslaten heb ik zeker geprobeerd. Maar het is echt niet alleen maar loslaten. En daarom wilde ik ook dit toch even met je delen.

 

Want toen het zo ver was, kon ik het eigenlijk eerst bijna niet geloven. Ik ben zo dankbaar dat ik weer zwanger mag zijn!

 

Liefs, Marlou

3 Reacties

 1. Sharon

  Supermooi en geweldig nieuws Marlou! Van harte gefeliciteerd voor jou en je lief. 🌈🤗

  Antwoord
 2. Mariska

  Superrrr leuk😍 heel leuk gedaan weer en nog steeds zo blij voor jullie🥰 geniet van jullie nu al prachtige 🌈 baby

  Antwoord
 3. Esther

  Wow Marlou ,

  Dit is echt een verrassing wat ik hier voorbij zie komen in je video.

  Van harte gefeliciteerd en diep respect hoe jullie dit hebben opgepakt.

  Elk woord snap ik wat je zegt en herken ik.

  Ik heb onwijs van je geleerd tijdens deze video en zal dit zeker delen aan de mensen om me heen die ook in zo’n situatie hebben gezeten.

  Marlou en manlief , opa’s en oma’s , geniet ervan. Heerlijk zo’n mensje in je .

  Een broertje of zusje , Isa Lou kijkt vast met jullie mee.

  Veel liefde toegewenst
  Esther

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *