Marlou Volkerink

business & branding expert

Marlou Volkerink

business & branding expert

Hello! 

Ik ben Marlou Volkerink. Ik hou van wandelen in de natuur maar vind het ook heerlijk om lekker thuis te zijn.

Stiekem heb ik een styling obsessie die verder gaat dan mijn interieur. Ik vind het heerlijk om in mijn walk-in closet verschillende outfitjes samen te stellen.

 Al loop ik thuis het liefst de hele dag op blote voeten rond in mijn joggie, oftewel: ultieme chill pants. In de winter niet trouwens, dan worden mijn wintertenen diep ongelukkig en verstop ik ze het liefst in warme wollen sokken.

Het ondernemerschap biedt mij de vrijheid waar ik zo gelukkig van word. Lekker mijn eigen tijd indelen, veel in het buitenland zijn en werken met de mensen waar ik energie van krijg. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om tijd te maken voor mijn lieve vriend en onze lieve vrienden. 

 

“Mijn droom is om de winters te kunnen doorbrengen in een warm oord. Het liefst op een eiland. Ibiza en Curacao staan momenteel hoog op het lijstje.”

Chillings & Jazz muziek

Ik kan mezelf helemaal verliezen als ik bezig ben met content creëren. Tijdens het fotograferen vergeet ik alles om me heen en Instagram captions schud ik met gemak uit mijn mouw. Een perfect gestylede foto nabewerken, knutselen aan een mooie Instagram feed of een moodboard maken voor een klant. Ik ga er helemaal in op..

 

Je vindt me regelmatig in onze heerlijke veranda waar ik lekker lig te lezen in de hangmat met een jazz muziekje op de achtergrond. Onze doggies zijn echt onze kids. Zo praten we ook tegen ze. “Gaan jullie mee met papa en mama naar het bos?” I know. Best beschamend. Maar ja, liefde laat je gekke dingen doen.

Over liefde gesproken…

Het was liefde op het eerste gezicht. Wie was die knapperd die ik op Windesheim in Zwolle tijdens mijn eerste dag van de studie tegenkwam? Na een half jaar voegde hij mij toe op MSN en sindsdien is het ‘aan’.

We kennen elkaar al vanaf onze 17e en doen nog steeds aan daten. Gezellig bij Mr Mofongo in Groningen borrelen terwijl we praten over vanalles en nog wat.

Waar ik ooit een webshop runde en met 8 meiden op kantoor zat werk ik tegenwoordig weer lekker vanuit huis.

“Ik geniet echt van de vrijheid als zelfstandig onderneemster en ik help ambitieuze vrouwen een succesvolle business te bouwen door middel van personal branding en een geweldige contentstrategie.”

Wat bijna niemand weet..

Is dat ik vroeger heel verlegen was. Als klein meisje durfde ik mijn traktatie op de creche niet alleen uit te delen. Mijn beste vriendinnetje moest helpen en zo gingen we samen de kring rond. Toen ik begon met Follow Fashion, inmiddels ruim 8 jaar geleden, heb ik dit eerst aan bijna niemand verteld. 

Laat staan dat ik een foto van mezelf op de website had staan. In die tijd was het een van de grootste modeplatformen van Nederland en een podium voor verschillende modebloggers. Eenmaal aan het ondernemerschap geroken te hebben, wilde ik meer. Ik besloot het platform uit te breiden met een webshop en verkocht kleding, sieraden en accessoires.

Hoe personal branding mijn bedrijf snel liet groeien

Geld om modellen in te huren voor op de webshop had ik in het begin nog niet. Dus besloot ik toch zelf maar de stoute, correctie: stoere, schoenen aan te trekken. Wat bleek? Door Follow Fashion een gezicht te geven groeide mijn bedrijf super snel. Mensen wilden weten wie er achter het platform zat en zo ben ik steeds meer aan personal branding gaan doen.

In 2015 lanceerde ik een healthy lifestyle platform, waar inmiddels zo’n 10 bloggers hun eigen fit journey delen. Ik ontwikkelde hiervoor e-books en video’s met bijbehorende challenges om meiden te inspireren om lekker vanuit huis te gaan sporten. Korte high intensity trainingen zijn echt een uitkomst als je geen zin hebt om uren in een sportschool te staan. Ik hou ervan! In de zomer ben ik trouwens ook vaak op de tennisbaan te vinden. Je kunt me herkennen aan mijn fanatieke oerkreten (lees: gegil) als ik weer eens een bal ver uit sla. 

And the award goes to Marlou!

In 2013 won ik de Social Media Award, wat voor mij echt voelde alsof ik The Voice had gewonnen. Ik kan echt voor geen meter zingen maar dit lijkt me zo heerlijk!

Anyways. Het balletje ging rollen en ik werd steeds vaker geïnterviewd en gezien als succesvolle onderneemster. Ik mocht gezien worden.

En dat geldt ook voor jou! Ik wil jou helpen om zichtbaar te worden en op te vallen in de online jungle.

Met inspirerende content en een ijzersterke strategie. Door je merk een persoonlijke touch te geven zul je een band opbouwen met je klanten en doorgroeien met je bedrijf.

“Ik kan heel blij worden van mooie flatlay fotografie!”

Content creatie & strategie

Als je helder hebt waar je als (personal) brand voor staat en wie je wilt bereiken kun je een sterke contentstrategie ontwikkelen. En dat houdt niet in dat je als een commercieel reclamebord moet communiceren hoe goed je wel niet bent..

“Een unieke brand styling zorgt ervoor dat je als merk opvalt en dat je doelgroep de juiste merkbeleving krijgt. Door je merk een stukje persoonlijkheid mee te geven zal je zien dat je bedrijf sneller groeit!” 

Tijdens de 1 op 1 coaching sessies mag je al je vragen op mij afvuren. No worries: ‘domme’ vragen bestaan niet!

Geef het beestje een naam

Tja, dat blijf ik lastig vinden. Business & Branding Mentor, content creator, marketing & branding specialist, social media expert, coach.. Anderen noemen me creatief, ondernemend & inspirerend. Mijn missie is om vrouwen in beweging te krijgen en ze te helpen groeien. Waar ik blij van word: 

 • business coaching
 • (personal) branding & positionering
 • brand design & styling
 • social media strategie
 • bloggen
 • concepting
 • fotografie
 • fotobewerking
 • vloggen
 • videobewerking
 • (influencer) marketing

Ben jij een vrouwelijke ondernemer met een online business? Vind je het moeilijk om een eigen stijl uit te dragen en kijk je regelmatig naar wat anderen online doen? Of ben je nog niet 100% tevreden over de looks van je website en de content op je social media kanalen?

Ik help je graag om een inspirerend & persoonlijk merk te creëeren zodat je nog meer klanten kunt helpen!

Heb je vragen of is er een andere reden dat je graag contact met me wilt? Gezellig!

1 + 8 =

"Ik heb zelf ervaren hoe je bedrijf kan groeien als je een vleugje persoonlijkheid toevoegt."

Meer van mijn werk als fotograaf & stylist zien? Bekijk mijn portfolio.