Marlou Volkerink

business & branding expert

Marlou Volkerink

business & branding expert

Hello! 

Ik ben Marlou Volkerink. Online onderneemster sinds 2011. Trainer, coach, branding & marketing expert.. Hoe zal ik mezelf eens voorstellen? Growth coach? Bekt niet zo lekker.. Anyway, ik zal je even kort vertellen wat ik doe.

Ik help ondernemers groeien en alles uit zichzelf, hun bedrijf en hun leven te halen. Dat doe ik dmv online trainingen, Mastermind trajecten en 1-1 coaching. 

Online zichtbaarheid en personal branding zijn woorden die vaak naar boven komen bij de gesprekken die ik heb met ondernemers. Jarenlang werkte ik keihard aan mijn persoonlijke en zakelijke groei. Ik beet me helemaal vast het bouwen van merken, community building, social media, e-commerce, marketing en verdienmodellen.

Tegenwoordig geniet ik vooral van de vrijheid die het ondernemerschap met zich mee brengt. Waar ik ooit een webshop runde en met 8 meiden op kantoor zat werk ik tegenwoordig weer lekker vanuit huis. Het voelt echt alsof ik de perfecte balans tussen werken en genieten heb gevonden. Ik vind het heerlijk om vanuit huis te werken en tussendoor lekker de natuur in te gaan met onze hondjes.


Blote voeten

 

& dance like
nobody’s watching

Blote voeten

 

& dance like
nobody’s watching

Thuis het liefst de hele dag op blote voeten rond in mijn joggie, oftewel: ultieme chill pants. In de winter niet trouwens, dan worden mijn wintertenen diep ongelukkig en verstop ik ze het liefst in warme wollen sokken.

Vrijheid is voor mij: lekker mijn eigen tijd indelen, veel in het buitenland zijn en werken met de mensen waar ik energie van krijg. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om tijd te maken voor mijn lieve vriend en onze lieve vrienden.

“Inmiddels kan ik ook echt genieten van de vrijheid die het ondernemerschap met zich mee brengt. Overwinteren in een warm land (dit jaar was het Bali) is daar een belangrijk onderdeel van.” 

Ik heb geleerd dat ik niet gelukkig word van 5 dagen per week van 9 tot 5 achter de computer zitten met een to-do lijst waar geen einde aan komt. Mijn dag begint tegenwoordig heel relaxed. Voor 10 uur geen mobiel en tijdens mijn ochtendritueel mediteer ik, schrijf ik in mijn journal en lees ik. Boeken over persoonlijke ontwikkeling en mindset zijn favoriet!

Ik kan mezelf helemaal verliezen als ik bezig ben met content creëren. Tijdens het fotograferen vergeet ik alles om me heen en Instagram captions schud ik met gemak uit mijn mouw. Een perfect gestylede foto nabewerken, knutselen aan een mooie Instagram feed of een moodboard maken voor een klant. Ik ga er helemaal in op.. Natuurlijk wel met goede muziek op de achtergrond en tussendoor lekker dansen, heerlijk!

Je vindt me regelmatig in onze heerlijke veranda waar ik lekker lig te lezen in de hangstoel met een jazz muziekje op de achtergrond en de hondjes op mijn schoot. Dit is trouwens ook de plek waar we regelmatig goede feestjes houden met vrienden. We hebben er een bar in gemaakt en er wordt regelmatig gezellig geborreld en gedanst. 

A little peek in my day:

marlou

Over liefde gesproken…

Het was liefde op het eerste gezicht. Wie was die knapperd die ik op Windesheim in Zwolle tijdens mijn eerste dag van de studie tegenkwam? Na een half jaar voegde hij mij toe op MSN en sindsdien is het ‘aan’.

We kennen elkaar al vanaf onze 17e en doen nog steeds aan daten. Gezellig bij Mr Mofongo in Groningen borrelen terwijl we praten over vanalles en nog wat. In 2019 zijn we papa en mama geworden van ons sterrenkindje Isa Lou*. Met 24 weken kwam ze onverwachts en kort na de bevalling is ze overleden.

Alsof de wereld even stil stond. Ons kleine meisje nooit kunnen zien opgroeien.. Dit was de meest zware periode in mijn leven. Maar Isa Lou heeft ons ook veel moois gebracht. We zijn er samen nog sterker van geworden en hebben zoveel liefde gekregen van onze lieve vrienden en familie. We zijn veel dankbaarder en bewuster geworden.

Waarom dingen uitstellen die je wilt? Het leven kan zomaar voorbij zijn. Waarom dingen doen waar je eigenlijk geen energie van krijgt? Dit soort vragen stel je jezelf opeens. Ook ben ik me op spiritueel pad weer verder gaan ontwikkelen en voel ik veel meer rust en connectie met mezelf.

jurre marlou zwanger

Wat bijna niemand weet

is dat ik vroeger heel verlegen was

Als klein meisje durfde ik mijn traktatie op de creche niet alleen uit te delen. Mijn beste vriendinnetje moest helpen en zo gingen we samen de kring rond.

Toen ik begon met Follow Fashion, inmiddels ruim 10 jaar geleden, heb ik dit eerst aan bijna niemand verteld.

Laat staan dat ik een foto van mezelf op de website had staan. In die tijd was het een van de grootste modeplatformen van Nederland en een podium voor verschillende modebloggers. Eenmaal aan het ondernemerschap geroken te hebben, wilde ik meer. Ik besloot het platform uit te breiden met een webshop en verkocht kleding, sieraden en accessoires.

Hoe personal branding mijn bedrijf snel liet groeien

Geld om modellen in te huren voor op de webshop had ik in het begin nog niet. Dus besloot ik toch zelf maar de stoute, correctie: stoere, schoenen aan te trekken. Wat bleek? Door Follow Fashion een gezicht te geven groeide mijn bedrijf super snel. Mensen wilden weten wie er achter het platform zat en zo ben ik steeds meer aan personal branding gaan doen.

In 2015 lanceerde ik een healthy lifestyle platform, waar zo’n 10 bloggers hun eigen fit journey deelden. Ik ontwikkelde hiervoor e-books en video’s met bijbehorende challenges om meiden te inspireren om lekker vanuit huis te gaan sporten. Korte high intensity trainingen zijn echt een uitkomst als je geen zin hebt om uren in een sportschool te staan. Ik hou ervan! Inmiddels heb ik al mijn online workout video’s in een online programma gegoten: Hello New You. 

And the award goes to Marlou!

In 2013 won ik de Social Media Award, wat voor mij echt voelde alsof ik The Voice had gewonnen. Ik kan echt voor geen meter zingen maar dit lijkt me zo heerlijk!

Anyways. Het balletje ging rollen en ik werd steeds vaker geïnterviewd en gezien als succesvolle onderneemster. Ik mocht gezien worden.

En dat geldt ook voor jou! Ik wil jou helpen om zichtbaar te worden en op te vallen in de online jungle.

Met inspirerende content en een ijzersterke strategie. Door je merk een persoonlijke touch te geven zul je een band opbouwen met je klanten en doorgroeien met je bedrijf.


Ik hou van

 

groot
denken

Ik hou van

 

groot
denken

Personal branding & strategie

 

Als je helder hebt waar je als (personal) brand voor staat en wie je wilt bereiken kun je een sterke contentstrategie ontwikkelen. En dat houdt niet in dat je als een commercieel reclamebord moet communiceren hoe goed je wel niet bent..

“Een unieke brand styling zorgt ervoor dat je als merk opvalt en dat je doelgroep de juiste merkbeleving krijgt. Door je merk een stukje persoonlijkheid mee te geven zal je zien dat je bedrijf sneller groeit!” 

Ik merkte dat veel ondernemers het lastig vinden om te groeien op Instagram en ontwikkelde mijn Instabranding methode. Vervolgens heb ik er een hele online training van gemaakt waar ik inmiddels al honderden ondernemers heb geholpen met een succesvolle Instagram Strategie.

Ready, mindset, GROW!

Mijn signature program is MBB Mastery. Wat staat voor: Mind, body & business mastery. Hierbij coach ik zowel in groepsvorm, als 1-1 vrouwelijke ondernemers die willen groeien als persoon en met hun bedrijf.

Mindset is een belangrijk onderdeel van mijn coaching. Je bedrijf kan zo groot worden als jij bent, denkt en doet. Ik hou van GROOT denken en geloof echt in de wet van de aantrekking. Anderen noemen me creatief, ondernemend & inspirerend. Mijn missie is om vrouwen in beweging te krijgen en ze te helpen groeien zodat ze alles uit zichzelf, hun bedrijf én hun leven kunnen halen. Waar ik blij van word:

  • business coaching
  • (personal) branding & positionering
  • (money) mindset coaching
  • social media & content stratgieën
  • marketing & verdienmodellen
  • Mijn kennis delen met een groot publiek

Beste business coaches van Nederland

Investeren is nodig om te groeien. Ik investeer zelf ook altijd in mijn eigen groei. Zo werk ik zelf al jaren met verschillende business coaches, heb ik een NLP coaching opleiding gedaan, volg ik online cursussen en ga ik regelmatig naar seminars, trainingen en retreats.

Onlangs werd ik opgenomen in de lijst Beste business coaches van Nederland. Waar ik natuurlijk super trots op ben!

 

Het liefst werk ik met ambitieuze vrouwelijke ondernemers die net als ik, altijd het beste uit zichzelf en hun bedrijf willen halen.

Meer van mij zien en horen? Volg me op Instagram: @Marlouvolkerink en abonneer je op mijn podcast via iTunes en Spotify!

Contact me via mail: info@marlou.nl