Video: Van Influencer naar Business Coach | Mijn verhaal en verdienmodellen

Afgelopen jaren heb ik nogal wat verschillende verdienmodellen gehad. Het begon natuurlijk met mijn online modeplatform: Follow Fashion. Ik heb jaren gewerkt als Content Creator en Influencer en inmiddels ligt mijn focus op Marlou.nl. Waarbij ik als business coach/mentor vrouwelijke ondernemers help groeien als persoon en met hun bedrijf.

Voor het boek ‘De 11 beste online verdienmodellen‘ werd ik geïnterviewd door Jeanet Bathoorn en Petra Iuliano. Mijn case studie staat in dit boek en in deze video deel ik mijn verhaal en mijn verschillende verdienmodellen van de afgelopen jaren.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

P.s. Wil je er ook graag beeld bij? Bekijk dan de video in deze blogpost of op mijn YouTube kanaal!

 

In het boek ‘De 11 beste online verdienmodellen’ van Jeanet Bathoorn en Petra Iuliano zit een case studie over mij hoe ik van Influencer naar Business Coach ben gegaan. Of eigenlijk van Influencer naar Webshopeigenaar, naar eigenaar van meerdere bedrijven, naar Instagram expert, naar Business Coach. Dus ik dacht, ik neem hier ook een podcast over op. Want ik krijg regelmatig vragen over wat de eerste stappen zijn die je kan nemen als je wil gaan ondernemen of een online programma wil starten.

 

10 jaar geleden

Het begon voor mij ongeveer 10 jaar geleden met Follow Fashion, een modeplatform. Dat platform ben ik gestart in de avonduren naast mijn betaalde baan. Want toen werkte ik nog als projectmanager bij een reclame bureau.

En na een jaar was het zover en ben ik 100% voor mijn online platform gegaan. Vanaf dag 1 werkte ik met stagiaires en gast bloggers en deed ik alsof we een groot bedrijf waren. Ik heb me dus vanaf de start al meteen als hét modeplatform van Nederland gepositioneerd, hoewel we dat in het begin nog helemaal niet waren.

Mijn verdienmodellen waren toen affiliate marketing*, sponsored deals en advertenties.

* Affiliate marketing is dat je een commissie krijgt over een aankoop via bijvoorbeeld een blog over een product op Follow Fashion.

 

Webshop en Follow Fitgirls

In de Follow Fashion tijd heb ik ook een webshop gehad, met een groot kantoorpand, een showroom en een magazijn. De kosten liepen enorm op en ik had mega veel stress. Dus na een tijdje hakte ik de knoop door dat ik zo niet verder wilde.

Daarnaast begon ik ook het online platform Follow Fitgirls in 2015. Een platform gericht op healthy lifestyle waarbij ik anderen motiveerden om lekker fit en energiek te blijven. En ook daar had ik al snel een team om me heen verzameld van bloggers die voor het platform schreven. Mijn aandeel zat vooral in de workout video’s voor thuis, de challenges en e-guides om je healthy doelen te behalen. En daar is nu het bedrijf Hello New You uitgerold!

 

Freelancen als Brand Manager

Om op de hoogte te blijven van wat er in het werkveld gebeurt, besloot ik om tijdelijk wat freelance opdrachten als brand manager te verrichten. Een super leuke uitdaging, omdat ik bijvoorbeeld met hele hoge marketing budgetten mocht werken, wat ik daarvoor nog nooit had gedaan en gave campagnes heb neergezet. Hierdoor kwam ik er achter dat ik al heel veel kennis en ervaring had, maar dit ook op een andere manier kon inzetten.

Uiteindelijk heb ik dit 3 jaar gedaan en hoewel het op dat moment voor mij een doel was om tijdelijk te freelancen, omdat ik ook was gestopt met de webshop, wist ik ook dat ik niet meer in loondienst wilde. Ik werd meerdere malen hiervoor gevraagd, maar ik wist het zeker: dat wil ik niet.

 

Marlou.nl

Zoek naar de juiste mensen om je heen en investeer in een goede coach waar jij je goed bij voelt. Dat was voor mij de eerste keer enorm uit mijn comfort zone. Het voelde als een enorm bedrag, maar achteraf gezien heb ik dat al wel 1000x terugverdiend. En daardoor heb ik zo veel sneller stappen genomen, die ik in mijn eentje niet zou hebben gezet.

 

Mijn naam werd een merk: Marlou.nl. En mijn eerste training was een online groepsprogramma gericht op personal branding met Instagram, mijn Instabranding programma. Ook nu zijn daarvan de digitale deuren weer geopend en draaien daar gratis online masterclasses voor waarin ik heel veel gratis kennis en tips deel. En aan het einde heb ik dan nog een aanbod voor mijn Instabranding training.

 

Business Coach

Door al deze verschillende ervaringen, weet ik nu precies waar mijn hart ligt en waarom mijn huidige verdienmodellen zo goed bij me passen. Welke richting ik op wil gaan en wat wel én niet bij me past.

Ik leer ondernemers heel erg te ondernemen vanuit een eigen kern. Het is dan ook niet voor niks dat MBB Mastery (Mind, Body & Business) mijn Signature Program aan het worden is. Ik werk vanuit de juiste mindset en een goede connectie met je body. Luisteren naar je hart, want wat wil je eigenlijk echt? Welke visie heb je, hoe wil je leven? Ook een stukje balans, je energie hooghouden, rust te pakken wanneer je dat nodig hebt, meditatie en ontspanning. En natuurlijk het Business gedeelte, waarbij ik je alles leer over de praktische tools, verdienmodellen en je aanbod.

 

De keuzes die ik heb gemaakt hebben ertoe geleid dat ik sta waar ik nu sta. En… leuk nieuws: Mijn MBB Mastery Programma is nu ook volledig online te volgen!

Liefs, Marlou

 

Tip: Bestel hier het boek van Jeanet Bathoorn en Petra Iuliano – De 11 Beste Online verdienmodellen en ontvang er een Freestyle Mastermind sessie gratis bij!

Een succesvol model kent twee voorwaarden: de knowhow en de mindset. Dit boek geeft je inzicht in beide en je vind er de 11 beste en beproefde online verdienmodellen. En je leert hoe je de juiste ondernemersmindset ontwikkelt. Dit is hét boek voor kennisprofessionals die met hun bedrijf of naast hun baan een online inkomstenstroom willen opbouwen. Bestel hier het boek!

 

MEER VAN MARLOU VOLKERINK

Instabranding training
Gratis masterclass: 7 manieren om je bereik op Instagram te verdubbelen 

Instagram: @marlouvolkerink

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *