Video: Zo verminder je jouw telefoongebruik

Hoeveel tijd besteed ik eigenlijk op mijn telefoon? Hoeveel tijd zit ik op Instagram? En hoe zorg je ervoor dat je jouw schermtijd kan verminderen?

Per dag ben ik ongeveer 2 uur met mijn telefoon bezig. En mensen waren hier flabbergasted over, want hoe doe je dat? Dat vertel ik je allemaal in deze podcast. Praktische tips en inzichten die ook jij meteen kan toepassen.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

P.s. Wil je er ook graag beeld bij? Bekijk dan de video in deze blogpost of op mijn YouTube kanaal!

 

Gister deelde ik op mijn Instagram mijn schermtijd van de afgelopen week en wat mijn doelstelling is hoeveel ik op mijn telefoon en Instagram wil zitten. Veel mensen snapten er niks van. Hoe doe je dat? Zo weinig op je telefoon zitten, terwijl mensen het gevoel hebben dat ik de hele dag online ben.

 

Mijn regels

Ik heb voor mezelf een aantal leefregels opgesteld waar ik het ook al in een eerdere podcast over heb gehad. Hoe ik met mijn telefoon omga, zit hier dus in verwerkt. Want het helpt heel erg om afspraken met jezelf te maken, zodat je je er ook aan kan houden.

Voor mezelf heb ik de regels dat ik niet meer dan 2 uur per dag op mijn telefoon wil zitten en maximaal een half uur per dag op Instagram. Want je kan nog steeds heel erg zichtbaar zijn zonder de hele dag op je telefoon te kijken.

 

Hoe doe ik dat?

Als eerste heb ik op mijn iPhone niet alleen schermtijd in zijn geheel ingesteld, maar ook schermtijd per app. Als ik dus het half uur voorbij ben, sluit ik de app af. Daarin ben ik gedisciplineerd, dus wanneer ik die melding krijg, doe ik dat ook.

Soms staan er nog een hoop DM’s open, maar het idee dat ik binnen zoveel minuten moet reageren op DM’s, heb ik helemaal losgelaten.

 

Ook kies ik ervoor dat ik de tijd die ik met mijn telefoon doorbreng, kwalitatief wil besteden. Tijdens mijn half uur op Instagram plaats ik content en beantwoord ik DM’s. Je zal me dan ook niet snel doelloos zien scrollen. Ik produceer meer dan dat ik consumeer en ben zuinig op mijn tijd.

En ik kies ervoor om vooral stories te maken en niet meer elke dag te posten op Instagram. Stories maken kost mij totaal geen moeite, ik pak gewoon mijn camera en ga praten. En als ik een post schrijf, zorg ik ervoor dat het een kwalitatieve post is. Vanaf het moment dat ik minder ben gaan posten en me meer op kwaliteit heb gefocust, is mijn bereik alleen maar gegroeid.

 

Wat me ook heel veel tijd oplevert, zijn de presets voor foto’s die ik heb ontwikkeld. Waardoor je foto’s met 1 druk op de knop van het scherm afspatten! Niet meer handmatig bewerken, maar binnen een paar minuten mooie foto’s die bij de rest van je look&feel passen.

 

Verder doe ik geen spelletjes op mijn mobiel en staan al mijn meldingen uit. Ik bepaal zelf wanneer ik zin heb om te kijken op mijn apps. Je zult dan ook niet snel direct een antwoord van mij krijgen, wat bijna iedereen ook weet. Dus als ze wel meteen antwoord krijgen, vragen ze soms zelfs of het wel goed met me gaat.

 

Dus kijk eens naar je eigen schermtijd en hoe je jouw schermtijd kan verminderen. Minder met je telefoon bezig zijn en meer met de mensen om je heen. Misschien een goed Nieuwjaars voornemen?

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *