Hoe moeiteloos was 2021?

Aan het eind van het jaar is het prettig om even terug te blikken (en natuurlijk ook vooruit te kijken). En het leek me leuk om dit met jou te delen in de podcast. Hoe was het jaar 2021 voor mij?

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Bewust beginnen aan een nieuw jaar

Ik stel ieder jaar een kernwoord vast. Een intentie voor het jaar. Dit helpt me om het jaar bewust te beginnen en het maakt reflecteren makkelijker. Ik hoef mezelf enkel af te vragen: leef ik volgens mijn kernwoord?

 

Mijn woord voor 2021 was: moeiteloos. Ik was zwanger en ik wilde niet te veel aan mijn hoofd hebben. En ik bedacht me ook: als het niet moeiteloos gaat? Dan is het wellicht niet de bedoeling. Dat droeg ook bij aan mijn missie om vanuit flow te leven.

 

Hoe moeiteloos was 2021?

Ik zal je even meenemen in verschillende belangrijke gebeurtenissen in 2021. Ik schreef hierboven al dat ik zwanger was van onze lieve Sun in 2021. En mijn zwangerschap ging aardig moeiteloos. Ik heb hier en daar wel wat onzekerheden gehad en aan het eind wat meer last van mijn bekken. Dus helemaal moeiteloos was het niet, maar ik klaag ook zeker niet.

 

In februari ging ik met verlof en ik wilde graag dat mijn business door zou lopen. Daarom besloot ik een online business manager aan te nemen, zodat diegene het managen van mijn bedrijf kon overnemen. En dat is gelukt. Ik kon lekker genieten van mijn verlof. Maar… het ging niet helemaal vlekkeloos. Meer daar over in de podcast hierboven, waarin ik je ook vertel hoe ik het heb opgelost én ik nu zelfs met een veel groter team werk.

 

Naast dat ging het met mijn bedrijf heel goed. Mijn trajecten kreeg ik moeiteloos vol. In het begin van het jaar, voor mijn verlof, had ik MBB Mastery gelanceerd voor het hele jaar. Dus dat was sowieso al een fijn gevoel. En ik ben ook heel erg blij met mijn huidige aanbod, want ik vind het zo ontzettend leuk om te coachen en samen te komen op de live dagen. Dat gaat ook echt moeiteloos. Mijn klanten halen mooie resultaten en daar ben ik super dankbaar voor. Nu kan ik me voorstellen dat je je afvraagt: en de omzet dan Marlou? In de podcast vertel ik je over het resultaat onder aan de streep.

 

Hoe was jouw 2021?

Om af te sluiten ben ik ook wel heel benieuwd hoe jouw 2021 was. Wellicht had je doelen voor het afgelopen jaar of bedenk je ook altijd een kernwoord. Heb je ze waar kunnen maken? Ook het antwoord op die vraag is een mooi inzicht voor 2022. Want vanuit daar kun je ook voelen: wat wil ik meenemen naar 2022? En wat wil ik achterlaten in 2021?

Over het antwoord op die vragen vertel ik je alles in de podcast ‘Dit is mijn kernwoord voor 2022’. Leuk als je die ook luistert!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *