Human design voor jouw unieke blauwdruk – met Clenda Moen

Weet jij wat jouw unieke rol is in het leven? Een tijdje geleden heb ik met Clenda Moen een Human Design reading gedaan. En dat heeft mij zo veel waardevolle inzichten opgeleverd, dat ik haar heb gevraagd voor een podcast interview. Je luistert hem hieronder!

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Wat is Human Design?

Human Design geeft weer hoe je genetisch en energetisch in elkaar zit. Het is een tool voor zelfontwikkeling en het geeft je inzicht in de manier waarop jouw energie werkt. Want eigenlijk is alles energie. We zijn gemaakt van energie en we leven in een energiewereld.

 

Met een Human Design reading ontdek je jouw unieke blauwdruk. Denk aan:

  • Wie je bent
  • Wat je hoogste potentie is
  • Wat het beste voor je werkt
  • Welke talenten, kwaliteiten en uitdagingen je mee krijgt in het leven

 

En dat is allemaal bepaald door je geboortemoment: datum, exacte tijd en de plaats. Het energieveld dat er op dat moment aanwezig is, geeft jou jouw unieke blauwdruk mee.

 

Hoe ziet jouw Human Design eruit?

Iedereen heeft zijn eigen unieke rol in het leven gekregen. En Human Design deelt dit in de basis op in 5 verschillende types. Op basis van je geboortemoment kun je hier jouw eigen Human Design grafiek maken. Dit helpt je om inzicht te krijgen in jezelf, jouw overtuigingen en manier van doen. Maar het helpt je ook om meer jouw eigen leven te gaan leiden in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

 

De 5 types van Human Design

In jouw Human Design grafiek kun je een hele hoop dingen aflezen. Maar in de basis draait het vooral om welk type je bent. Er zijn 5 types welke worden onderverdeeld in niet-energie types en energie types. Dit wil niet zeggen dat een niet-energie type geen energie heeft. Maar wel dat het ene type meer tijd nodig heeft om op te laden dan de ander.

 

Niet-energie types

  • Projector: een projector staat voor veranderen en verbeteren. Een projector is niet per se gemaakt om te bouwen, creëren en genereren. Zijn of haar rol is juist om dingen waar te nemen en richting te geven. Een projector kan heel efficiënt werken en korte periodes knallen. Om vervolgens weer tot rust te komen.

  • Reflector: de reflector heeft als rol om te reflecteren op de samenleving. Ze pikken hun wijsheid op uit de buitenwereld. En mogen daarna een periode van bezinning nemen om vervolgens te voelen welke richting ze op mogen gaan.

Energie types

  • Manifestor: de rol van een manifestor is zaadjes planten. Ze zijn er om de weg vrij te maken. Ze willen impact maken en hebben een natuurlijke grootsheid over zich heen. Echter werkt hun energie in fases. Dus het is wel erg belangrijk dat ze de ruimte voelen om in actie te komen.

  • Generator: een generator is een consistente bron van energie. Mits ze doen wat ze echt leuk vinden. Ze laten zaadjes bloeien en groeien. Ze hoeven geen initiatief te nemen, maar mogen erop vertrouwen dat er iets op hun pad komt en daar op reageren.

    Manifesting generator: de manifesting generator is een hybride type. Ze zijn er om te laten zien dat het oké is om het anders te doen. Ze zijn impulsief en hebben veel verschillende interesses. Ook zij hoeven geen initiatief te nemen, maar mogen erop vertrouwen dat er iets op hun pad komt en daar op reageren.

 

Mijn belangrijkste inzicht

Met Human Design heb ik ontdekt dat ik een projector ben. Dit terwijl ik me heel lang heb gedragen als een generator. Ik werkte de hele dag door en stond non-stop aan. En dit heeft bijna een burn-out veroorzaakt. Totdat ik erachter kwam dat het helemaal niet de bedoeling is dat ik van 9 tot 5 werk en altijd aan sta. Maar dat ik een projector ben en dus in fases heel hard kan werken, maar ook echt mijn rust mag pakken.

 

Ik ben dan ook heel benieuwd in welk type jij jezelf herkent en wat er uit jouw Human Design grafiek komt! En natuurlijk of dat je belangrijke inzichten heeft opgeleverd.

 

Deel je dat hieronder in een reactie met mij? 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *