Video: Een mijlpaal in mijn ondernemerschap en leuk nieuws!

Een speciale podcast en video vandaag, want ik heb leuk nieuws dat ik graag met je wil delen! En ik heb wat te vieren. Want Marlou.nl bestaat vandaag 2 jaar!

 

Ik greep deze gelegenheid aan om mijn ondernemerslessen en journey met je te delen. Zowel de ups als de downs met als klap op de vuurpijl: leuk nieuws!

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

Liever de korte versie van deze video waarin ik mijn nieuwe programma onthul? Bekijk de verkorte video hieronder.

 

Hoe het allemaal begon

2 jaar geleden ben ik dus begonnen met Marlou.nl, maar daar is natuurlijk nog een hele hoop aan vooraf gegaan.

2011 ben ik gestart met Follow Fashion en in 2012 is daar een webshop bij gekomen. Dat groeide mega snel, waardoor ik een extra kantoor moest bij huren en ging werken met personeel. Ook dat was nog niet groot genoeg, dus kwam er een showroom en magazijn bij. En voordat ik het wist zaten we daar met 8 meiden elke dag op kantoor.

Maar dat was niet waarom ik wilde ondernemen. Ik wil graag vrijheid. Werken wanneer ik wil, met wie ik wil en hoe ik dat wil. Ondernemen op mijn manier.

 

In 2015 voelde ik me dan ook enorm gevangen in mijn bedrijf. Opeens was ik niet meer ondernemer, maar leidinggevende en moest ik allerlei ballen hoog houden.

Wat mijn geluk was, is dat ik altijd sportief ben geweest en graag goed voor mezelf wil zorgen. Daarom ging ik sporten vanuit huis, korte en krachtige workouts. Dat kostte weinig tijd, zodat ik vervolgens weer door kon knallen.

Toen is ook Follow Fitgirls ontstaan. Een healthy lifestyle platform, waarbij ik samen met een team echt een merk had neergezet.

 

En terwijl beide bedrijven goed liepen, had ik geen plezier meer. Ik had zoveel stress. Mijn lichaam gaf dat ook heel duidelijk aan: waar ben je mee bezig? Dit is het niet voor jou.

Doel- en resultaatgericht als ik was, wilde ik gewoon graag een succesvol bedrijf neerzetten. Maar onderaan de streep bleef er voor mij weinig over. Ik had heel weinig energie, ik was constant in mijn hoofd met mijn business bezig. En het vuurtje voor het ondernemerschap was ik kwijt.

 

Dus toen heb ik een moeilijke beslissing gemaakt en de stekker uit mijn webshop gehaald.

 

Freelancen en 100% voor mezelf

Ik dacht misschien moet ik weer even bij een bedrijf gaan werken. Even gaan kijken hoe dat is. Dus toen heb ik de keus gemaakt om te gaan freelancen, naast mijn eigen bedrijf.

 

Dat heb ik 2 jaar met veel plezier gedaan, ontzettend veel van geleerd. Maar toch voelde ik, het klopt niet. En ben ik dus weer helemaal voor mezelf gegaan. Spannend en heel leuk! Want ik was weer 100% verantwoordelijk voor mijn eigen succes.

Ik ben toen ook meteen gaan werken met een business coach en een mastermind groep. En heb me helemaal ondergedompeld in persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben echt vanuit de kern, vanuit mijn hart gaan kijken: wie ben ik dan? Waarom ben ik hier? En hoe ga ik hier invulling aan geven?

 

En van daaruit is Marlou.nl ontstaan, wat begon met mijn Instabranding training. Die ik nog altijd aanbied en waarmee ik al 100en vrouwen heb geholpen met het stukje branding, zichtbaarheid en positionering met behulp van het kanaal Instagram.

Ik had nog nooit een online training gemaakt of een webinar gegeven. Alles was nieuw en enorm uit mijn comfort zone. Maar ik ging er voor en nog steeds leer ik elke dag bij.

 

Keerpunt

Marlou.nl ging als een speer, maar ik weet nog heel goed dat ik tijdens een retreat te horen kreeg. Als je zo doorgaat, krijg je een burn-out. Want ik ging me weer volledig storten op mijn nieuwe business.

Aan de ene kant is dat mijn kracht. Dat ik heel doelgericht ben, prestatiegericht en strategisch. Ik ga er helemaal voor om er alles uit te halen, een echte goalgetter.

Maar ik liep mezelf wel een beetje voorbij. Als ik zo doorging, zou ik een burn-out krijgen. Die boodschap was heel duidelijk, ik moest meer naar binnen gaan keren.

 

Ik heb toen nog zoveel meer over mezelf geleerd in de afgelopen twee jaar. En ik werd ook zwanger, dus wilde mijn business babyproof maken. Misschien maar 3 dagen per week werken, alles afbouwen. Maar toen is het misgegaan met 24 weken. Onverklaarbaar, er is geen reden voor gevonden.

Maar ik werd wel keihard stilgezet. Ineens was alles niet meer zo belangrijk. En besef je je dat je niet alleen non-stop wilt werken. Dat er meer is.

 

Marlou.nl 2.0

En op dat moment ben ik nog dieper bij mezelf naar binnengegaan. Ik heb toen echt geluisterd naar mijn hart en de signalen die mijn lichaam mij gaf.

Van daaruit is veel meer rust ontstaan, in mijzelf. Ik heb veel meer balans. En mijn business ziet er zo anders uit dan 2 jaar geleden. Waar het begon met mijn Instabranding training, ben ik uiteindelijk veel meer de coaching kant op gegaan. Waarbij ik groepen vrouwen begeleid in het krijgen van meer rust, balans en connectie met jezelf, en ook echt de zakelijke kant. Het bouwen van een merk, marketing, branding en sales.

 

Alleen ik kreeg na een tijdje zoveel aanvragen voor 1-op-1 coaching trajecten, dat het niet meer paste. En ik ben begonnen met ondernemen, omdat ik meer vrijheid wil. Juist vanuit die lege agenda ontstaan de meest prachtige dingen. En kan ik het beste creëren en de mooiste dingen de wereld in zetten.

Zoals het nieuwe online programma, wat ik heb ontworpen! Ik ben hier al zo lang mee bezig geweest, maar nu is het dus helemaal helder.

 

En kan ik dus het nieuws met je delen! MBB Mastery, Mind Body Business. Het meest uitgebreide programma wat ik ooit heb gehad. Haal alles uit je Mind, Body en Business met mijn MBB Mastery plan!

 

Ik heb al mijn kennis, al mijn praktische tips en al mijn tools in één online programma gegoten: MBB Mastery. Dit is echt voor ondernemers die net als ik doelen willen behalen en willen presteren, maar niet zichzelf voorbij willen lopen. In balans te blijven en een stukje innerlijke rust te behouden.

Als je denkt dit is echt iets voor mij, dan kan je je nu op de wachtlijst inschrijven en die kan je hier vinden.

 

Wil je het hele verhaal horen met alle lessen die ik heb geleerd? En natuurlijk nog meer over MBB Mastery dat ik met je heb te delen? Luister dan snel de podcast of bekijk de video!

MEER INFO OVER MBB MASTERY EN INSCHRIJVEN WACHTLIJST

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *