Podcast: Dit is hoe en waarom wij investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed, hoe zit dat nu precies? Jurre en ik hebben onlangs ons tweede beleggingspand gekocht en hier kreeg ik veel vragen over. Waarom heb je hiervoor gekozen? Hoe doe je dat? En hoe werkt het allemaal?

 

Daarom heb ik hier een podcast over opgenomen. En neem ik je mee in hoe dit alles is begonnen tot de plannen voor in de toekomst. Veel luisterplezier!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

 

Pensioen

Jurre en ik zijn allebei ondernemer en bouwen dus niet automatisch een pensioen op. Natuurlijk kan je sparen, maar tegenwoordig wordt ook je spaargeld steeds minder waard. Dus nadat we onze eigen woning tot ons droomhuis hadden verbouwd, zijn we gaan beleggen in vastgoed.

Dit is dus een langer termijnplan. Nadat we een huis volledig hebben afbetaald, zijn de huurinkomsten volledige winst. Naast de kosten van het onderhoud van het huis natuurlijk. Maar we kunnen het huis dan ook bijvoorbeeld verkopen. Dus het beleggingspand is letterlijk ons pensioenpotje.

 

Uitspreken wat je wil

Ons eerste beleggingspand of investeringspand hebben we een jaar geleden via via kunnen kopen. Dat is dan ook meteen een tip die ik je wil meegeven. Want vanuit de wet van aantrekking kan je wel heel graag iets willen, maar daar moet je ook actie voor ondernemen. Spreek uit wat je wil. Dat hadden wij ook gedaan naar onze vrienden. We wilden heel graag een investeringspand kopen en uiteindelijk kwam dit sneller op ons pad, doordat we dit met onze vrienden deelden.

 

Investeren in vastgoed – Ons tweede beleggingspand

De twee slaapkamers en de woonkamer waren al helemaal netjes en opgeknapt. Wel moesten de badkamer, keuken en het toilet flink onder handen genomen worden.

BADKAMER – BEFORE & AFTER

badkamer verbouwing

investeren vastgoed

investeren vastgoed

We hebben het douchegordijn vervangen door een mooie douchewand. De radiator is vervangen door een donkergrijze variant van Sanitairwinkel en we kozen voor een mooi badkamermeubel van Ikea met donkere kraan.

TOILET – BEFORE & AFTER

toilet verbouwing

Ook het toilet hebben we onder handen genomen. De tegels en muren zijn geverfd, we hebben er een vloer in gegoten en de wc pot is vervangen door een modernere variant.

KEUKEN – BEFORE & AFTER

Hier zijn we het meest trots op! De keuken was echt heel klein en onhandig om in te delen. We hebben besloten om een muur in de keuken dicht te zetten en een nieuwe ingang te creëren vanuit de woonkamer. De keuken is van Ikea.

investeren vastgoed

De radiator in de keuken hebben we vervangen door een mooie strakke witte designradiator. 

Wil je graag het hele verhaal horen vanaf ons allereerste koophuis tot de plannen voor in de toekomst? Luister dan vooral nog even lekker naar de podcast!

 

Liefs, Marlou

 

P.s. De deuren van mijn nieuwste programma MBB Mastery zijn geopend. Een combinatie van een online programma en 1-op-1 groepscoaching van mij met hot seat momenten. En als extra komt er ook nog een LIVE dag!

Dus wil je hier meer over weten? Check even marlou.nl/mbb of plan vrijblijvend een intake call met me in als je het fijn vindt om nog even te bellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *