Podcast: Inzichten en tips naar aanleiding van mijn Flow Retreat

De podcast heeft even stilgestaan, maar ik zeker niet! De afgelopen periode is er heel veel gebeurd waaronder mijn flow retreat op Ibiza. Ik voelde dat het tijd was om mij daarop te focussen, om het programma vorm te geven en me daar ook voor op te laden.

Ondertussen heb ik al heel veel inzichten gehad en leek het me leuk om daar weer eens een podcast over op te nemen.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Eerlijk gezegd ben ik een tijdje uit alignment geweest voordat ik op retreat ging. Op Instagram overheerst vaak het beeld dat alles goed gaat, dat ik zo sterk ben. Dat krijg ik vaak terug. Maar de afgelopen tijd ging het even minder en dat mag je best weten.

Wel was ik blij dat ik mij vlak voor het retreat weer heb herpakt en mezelf volledig heb kunnen geven. Het was mijn allereerste retreat, wat daardoor zeker wel enige spanning met zich mee bracht. Maar het was fantastisch! Ik wil nogmaals iedereen die is me geweest heel erg bedanken. Mede door jullie was het een magische week.

 

Van je hoofd naar je hart

Het eerste deel van het retreat was best intens. Het idee om uit je hoofd te gaan en echt naar je hart te luisteren, was voor sommigen intensief. Je komt jezelf tegen of je komt erachter dat je zo erg in je hoofd zit dat het echt moeilijk is om bij je hart te komen.

Maar tegen het einde heb ik transformaties gezien en zijn er belangrijke keuzes gemaakt. Keuzes waar je thuis niet aan toe komt of je niet toe durft te zetten.

 

1-op-1

Wat voor mij ook een groot inzicht was, was dat ikzelf echt aan ging van de 1-op-1 sessies. De workshops en de groep waren zeker ook waardevol en een belangrijk onderdeel van het retreat. Maar tijdens de 1-op-1 sessies gebeurde de magie. En dat heeft me aan het denken gezet. Ik deed natuurlijk al 1-op-1 coaching trajecten, maar vanaf nu doe ik alleen nog maar half jaar 1-op-1 trajecten. Je kan veel bereiken in een week, maar voor echt die groeistappen heb je een langere adem nodig.

 

Yin en Yang

Het is tijd om weer even naar binnen te keren. Na mijn bevalling heb ik 2 maanden echt rust genomen en ben ik daardoor dichter bij mezelf gekomen. Dat vond ik een hele fijne periode en ik merkte dat ik de laatste tijd toch ‘te veel’ in de actiemodus ben gegaan.

Dus na de lancering van mijn Instabranding training, ga ik weer naar binnen keren. Wat voor mij inhoudt dat ik vooral heel veel ruimte maak om gewoon te zijn. Lekker veel mediteren, wandelen, maar ook lezen en schrijven. Omdat ik dat heel erg fijn vind. Daarnaast breng ik ook extra tijd door met de mensen waar ik van hou en waar ik graag bij ben. En daar gewoon te zijn.

 

“Ik kan niet mediteren”

Een ander inzicht vanuit mijn retreat is dat ik nu heel goed weet waar mensen tegen aan lopen. En waar ze behoefte aan hebben.

Mediteren nemen mensen bijvoorbeeld heel zwaar. Maar mediteren is gewoon een moment voor jezelf nemen. Even te focussen op je ademhaling om uit je hoofd te gaan en naar je hart te luisteren. Dat hoeft niet meteen een half uur lang, dat kan in kleine stapjes. Begin gewoon eens elke ochtend met een 5 minuten meditatie. En je hoeft ook niet zelf te mediteren. Gebruik dan een begeleide meditatie, zoals Headspace, Meditation Moments, Inside timer of de korte meditatie die ik binnenkort ga opnemen.

 

Dus voor mij is het weer tijd om in de yin te gaan, meer te zijn. Misschien dat ik daardoor juist weer meer inspiratie voel om te delen in de podcast, maar misschien ook niet.

Ik wil je graag nog één ding meegeven. Wees vandaag eens heel bewust van hoe je denkt. Wat gaat er in je hoofd rond? Hoe reageer je op dingen? En zorg je goed voor jezelf? Zet jezelf meer op 1 en wees je eigen beste vriendin.

 

Dankjewel voor het luisteren en tot de volgende keer! Wanneer ik de inspiratie weer voel.

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *