Podcast: Minder stress door een andere mindset

Hoe zit het nou eigenlijk met je ‘goed voelen’ of je ‘niet goed voelen’? Kruip je toch in die slachtofferrol of neem jij het heft in eigen hand? Door op een bepaalde manier te handelen en je bewustzijn te trainen.

Want hoe bewust ben jij met wat je uitzet én wat je terugkrijgt? Dat ga je ontdekken in deze podcast!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Deze week ben ik veel onderweg voor een coaching programma dat ik volg in Nijkerk. Ik heb ervoor gekozen om niet in een hotel te slapen, dus ben ik elke dag een uur en drie kwartier op en neer aan het rijden.

 

Groningen is ver weg

Iets wat ik heel vaak hoor, is dat mensen Groningen ver vinden. En ja, voor iemand die in het westen, midden of zuiden van het land woont, is Groningen heel ver weg. Maar het is ook maar net de betekenis die je gaan iets geeft. Iedereen heeft zijn eigen referentiekader en bekijkt alles vanuit zijn of haar eigen bril. Voor iemand in Amerika bijvoorbeeld, is 2 uur rijden juist dichtbij.

 

De kracht van je woorden

Een ander voorbeeld is dat ik laatst een vriend van mij sprak over waar hij naar op zoek was in een vriendin. Hij wilde dat ze niet te ver weg zou wonen, eigenschap A niet had, eigenschap B niet had, en ga zo maar verder. Hij had dus een heel lijstje met wat hij niet wil…

En dat is juist wat je niet moet doen, focus je niet op wat je niet wil. Maar op waar je WEL naartoe wil. Want alles is energie en het universum kent het woordje ‘niet’ niet.

 

Jezelf gek maken

Je kent het vast wel. Er gebeurt iets dat je niet lekker zit en je maakt het alsmaar groter in je hoofd. Het filmpje blijft maar afspelen, je praat erover met iedereen. Je blijft het aandacht geven en het groeit maar door.

Ook ik heb dat en laatst tijdens het Noorderzon festival werd ik weer eens flink geconfronteerd. Terwijl ik best trots was hoe ik met bepaalde dingen omging de laatste tijd. In deze podcast hoor je hier alles over.

Liefs, Marlou

1 Reactie

  1. Meintje

    Ga hem luisteren misschien helpt het in anorexia herstel

    🙏

    Liefs 💟

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *