Podcast: Wat geeft jou energie en wat kost jou energie?

Ongemerkt lek je best veel energie. Naar plekken waar je het eigenlijk niet naartoe wil laten stromen. Je aandacht, je geld, je vriendschappen, je mail. Alles is energie, dus ga er ook op die manier mee om.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

In een eerdere podcast aflevering heb ik het al weleens gehad over energiezuigers, mensen die je energie leegzuigen. Maar je hebt niet alleen te maken met mensen, maar vooral ook met jezelf. Dus hoe ga jij met jouw gedachtes en energie om? Let’s find out!

 

Hoe denk jij over geld?

Een duidelijk voorbeeld is geld, want ook geld is energie. Hoe denk jij over geld? Hoe is jouw relatie met geld? Zie jij geld als iets waar altijd een tekort aan is? Of zie jij geld als iets dat welkom is en lekker mag stromen?

 

Zelf heb ik altijd al in overvloed gedacht, ook in de tijden dat ik minder verdiende. Maar het gaat niet alleen over mindset. Wat minstens zo belangrijk is, is de vraag: waar geef jij je geld aan uit? Zijn dat dingen die bijdragen aan jouw visie, hoe jij wil staan in het leven? Of geef je ongemerkt veel geld uit aan dure kleding en schoenen, terwijl je diep in je hart weet dat je liever je geld besteed aan een leuk etentje met vrienden of die mooie reis?

 

Dus heb jij geen idee waar je geld naartoe gaat? Ga er eens voor zitten en maak een overzicht. Want soms kan je met een kleine besparing op iets wat je eigenlijk geen energie geeft, opeens wel die prachtige reis gaan maken.

 

Alles is energie

Geld is een mooi concreet voorbeeld, maar denk ook eens aan je mail en je aandacht. Hoe vaak word je toch net even afgeleid door je mobiel? Check je toch nog even je mail. Of kies je toch voor een avond Netflixen, terwijl je weet dat dat boek over persoonlijke ontwikkeling je zoveel meer energie gaat geven.

 

Denk eens even goed over deze vragen na. Wat geeft jou energie en wat kost jou energie? Wat zijn die stiekeme sluipmoordenaars die jou energie kosten? En hoe kan je die sluipmoordenaars uit je leven bannen?

 

Dat is de boodschap die ik vandaag wil meegeven. Ik ben heel benieuwd wat jouw conclusies zijn, laat je het me weten?

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *