Kan ik wel met zwangerschapsverlof als zelfstandig ondernemer?

Ik merk dat ik veel vragen krijg over mijn verlof. Of beter gezegd: ik hoor allerlei aannames van mensen die denken dat je als zelfstandig ondernemer niet met zwangerschapsverlof kunt.

Twee jaar geleden ging ik met 24 weken onverwacht bevallen van onze dochter. We raakten haar kwijt. Alles hoe ik het me had voorgesteld viel weg.

Geen fijne zwangerschapsverlof waarin ik de babykamer kon inrichten. Geen periode met ons kleine meisje en geen slapeloze nachten. In plaats daarvan waren we bezig met het regelen van de crematie.

Maar nu ben ik 34 weken zwanger. Denk je nou echt dat ik de komende weken ga doorzwoegen? Dat ik mezelf geen zwangerschapsverlof ga gunnen?

Ik ga er juist met volle teugen van genieten! Hoe? Dat vertel ik in mijn nieuwe podcast en video. Ook deel ik een aantal financiële en organisatorische tips voor zelfstandige ondernemers die zwanger zijn of willen worden. En die er ook voor willen kiezen om te kunnen genieten van hun welverdiende verlof.

Want laten we eerlijk zijn; het is toch een wonder om een kindje op de wereld te kunnen zetten. Daar mogen we echt wel heel bewust bij stil staan en van genieten!

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Zwangerschapsverlof zelfstandig ondernemer

Weet dat je als zelfstandig ondernemer ook financiële steun kunt krijgen van de overheid. Er is een regeling die heet ZeZ en staat voor: Zwanger en zelfstandig.

En weet ook dat je jezelf kunt verzekeren wanneer je zwanger wilt worden. Door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten kun je toch doorbetaald krijgen terwijl je geniet van je zwangerschapsverlof. Meer hierover vertel ik in de podcast.

 

Zwangerschapsshoot

Ik heb laatst met Jurre een mooie zwangerschapsshoot gedaan. Een mooi aandenken straks aan deze bijzondere tijd en aan het wonder dat momenteel in mijn buik groeit. Hierbij een aantal foto’s van de shoot:

zwangerschapsverlof ondernemer

zwangerschapsshoot

zwangerschaps shoot

zwangerschapsshoot

zwangerschap shoot zwanger fotoshoot

zwangerschapsshoot

zwanger shoot

zwangerschapsshoot zwangerschapsshoot zwangerschapsshoot zwangerschapsshoot  zwangerschapsshoot   zwangerschapsshoot

Foto’s zijn gemaakt door Sanopho

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *