Podcast: Zo werd ik weer gelukkig na het verlies van onze dochter

Marlou, hoe doe je dat nou? Hoe kan het dat jij zo positief in het leven staat, na wat je hebt meegemaakt? Hoe ben je eruit gekomen? Hoe werd je weer gelukkig na het verlies van jullie dochter Isa Lou?

Deze vragen heb ik best vaak gekregen. En omdat deze vragen niet in een paar zinnen te beantwoorden zijn, leek het me goed om ze in de podcast te behandelen. Want hoe ging ik ermee om? Hoe komt het dat ik er weer sta? En hoe heb ik dat gedaan?
Dat hele verhaal hoor je in deze podcast!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Nu ruim 1,5 jaar nadat ik bevallen ben van Isa Lou, weet ik dat dit had moeten gebeuren. Dit was bedoeld om mij weer verder te laten groeien in het leven. En in die zin is zij ook een soort van spiritual teacher voor mij.

 

Maar hoe ik er nu tegen aan kijk, gebeurde zeker niet van de een op de andere dag. Deze kijk heeft mij uiteindelijk wel heel erg geholpen. Maar de downs (en ups) die daarvoor nodig waren, mijn healing journey en hoe ik ermee ben omgegaan, vertel ik je allemaal in deze podcast aflevering.

isa lou

Gelukkig na verlies van Isa Lou

Hoe werd ik weer gelukkig na het verlies van Isa Lou? Ook dat hoor je in de podcast, maar ik heb wel een aantal dingen voor je opgeschreven die mij heel erg hebben geholpen. En die ook jou door een moeilijke periode heen kunnen helpen en een andere kijk op het leven geven.

 

Als eerste: kijken wat we wel hebben, in plaats van wat er niet is. Zo heb ik vorig jaar bijvoorbeeld een vriendin van me meegenomen voor een weekje vakantie op Ibiza. Want zonder een kindje ben je wel nog veel flexibeler.

 

Ook ben je je meer bewust dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Dus wat ik ook heb gedaan, is dat ik veel meer in het nu leef. Alles wat je hebt is nu, dit is het enige moment dat je hebt. Dus ga daarvan genieten! Ga je ogen openen en kijken wat je hebt. Kijk eens wat een rijk leven je hebt!

 

Dankbaarheid, dankbaar is echt de hoogste energiefrequentie. Ik heb ook een dankbaarheidsboekje en schrijf regelmatig op waar ik dankbaar voor ben. Dus denk niet ‘oh wat ben ik zielig, wat is het heftig dat dit mij is overkomen’. Maar kijk naar wat er in dit leven is waar je dankbaar voor bent, wat heb je wel?

 

En als laatste: heb vertrouwen dat het moment komt als het moment daar is. Leef vanuit vertrouwen! Het is niet één rechte weg, maar ik ben echt uit de rat race gestapt en ben veel meer naar binnen gaan keren. Veel meer gaan voelen. En ik heb heel bewust niet voor angst gekozen, maar voor vertrouwen.

 

Liefs, Marlou

2 Reacties

 1. Bjelke

  Prachtig verwoord lieve Marlou. Ook op dit gebied ben je een inspiratie voor velen!

  Veel liefs,
  Bjelke

  Antwoord
 2. Mandy

  Jouw verhaal komt zo binnen maar zo dapper dat je dit deelt met iedereen.

  Ik kan me helemaal inleven in je ik ben helaas 2 zoontjes verloren jace in 2019 en jake in 2020.

  En dat nummer wauw ik krijg er gewoon weer tranen van in mn ogen dat was ook het nummer wat wij veel geluisterd hebben voor onze jongens.

  Jouw mindset is echt wat jou erdoor heen sleept, hiermee kun je veel mensen helpen!

  Liefs,
  Mandy

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *