8 Tips om te groeien op Instagram

8 Tips om te groeien op Instagram

door | sep 4, 2018 | Instagram, Podcast | 1 reactie

Marlou, heb je tips om te groeien op Instagram? Jazeker! Ik houd al jaren een dagboek bij. Hierin schrijf ik niet alleen privé dingen, ik deel ook mijn zakelijke successen en struggles. Maar nog belangrijker: ik schrijf hierin mijn doelen op. Zo schreef ik in april 2017 dat ik klaar was met het feit dat ik geen (genoeg) succes had op Instagram. Ik noteerde de volgende doelstelling: Eind 2017 wil ik doorgroeien tot 10.000 volgers op mijn persoonlijke account en minimaal 250 likes per foto.

Ik besloot me meer te gaan focussen op het account @marlouvolkerink en minder op mijn twee zakelijke accounts @followfitgirls_com en @followfashionhq. Die zou ik wel onderhouden met 3 posts per week maar de focus moest naar mijn persoonlijke Instagram account.

Dit bleek een schot in de roos

Meer met mijn persoonlijke account aan de slag gaan bleek een schot in de roos. Mijn doelstellingen zijn gehaald en inmiddels ben ik doorgegroeid naar 11.800 volgers. Het Instagram account van @followfashionhq houd ik niet meer actief bij maar staat nog wel online. Die van @followfitgirls_com is ook meegegroeid, dankzij mijn VA. Omdat ik me wilde focussen op mijn eigen account heb ik Ana gevraagd om het account van Followfitgirls bij te houden.

Ik ben aan de slag gegaan met een contentstrategie en heb me verdiept in wat wel en niet werkt op Instagram. Inmiddels heb ik het zo helder dat ik mijn eigen methode heb ontwikkeld: de Instabranding methode. Deze methode leer ik je in mijn online programma: Instabranding. In zes weken tijd ga je aan de slag met jouw Instagram strategie en leer je sterke content te maken die aansluit bij jouw (personal) brand.

Wil jij groeien op Instagram?

Wanneer zet jij de knop om? En besluit je dat je écht wilt groeien op Instagram? Zodat je hier ook klanten en omzet uit haalt? Ik help je heel graag! De deuren van mijn Instabranding programma zijn open tot 17 september en tot die tijd kun je nog gebruik maken van de introductieprijs. Daarna gaat de prijs omhoog. Want eerlijk is eerlijk.. Er zit zoveel waarde in deze training dat deze prijs echt een lachertje is.

YES, IK BEN OOK KLAAR OM TE GROEIEN OP INSTAGRAM!

Podcast: mijn Instagram tips 

Ik nam een podcast op met 8 tips om te groeien op Instagram. Ook vertel ik je hoe ik de knop heb omgezet. Veel luisterplezier!

ABONNEER JE OOK OP MIJN PODCAST SHOW VIA ITUNES!

Social media award

In 2012 won ik een social media award. Dat was in de tijd van Facebook en Twitter. Inmiddels is Instagram HET social media kanaal waar je iets mee moet. Althans, je moet niks natuurlijk. Maar ik heb gemerkt dat het ontzettend goed werkt. Zo heeft het mij bijvoorbeeld het volgende opgeleverd:

 • Meer naamsbekendheid
 • Meer klanten
 • Meer opdrachten
 • Meer plezier in mijn werk
 • Vriendschappen
 • Meer contact met mijn volgers

Als je Instagram links laat liggen dat is dat echt een gemiste kans. Het is een geweldig social media platform waar je echt omzet uit kunt halen. Maar dan moet je wel weten hoe je het inzet.

IK DOE MEE AAN JOUW INSTABRANDING TRAINING!

dagboek

Een stukje uit mijn dagboek waarin ik in april 2017 besloot dat de knop om moest. 

1 Reactie

 1. Sannah

  Tof, ik ga gelijk luisteren!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *