Podcast: Dit is wat succesvolle mensen doen

Ik las laatst een inspirerend boek waarin werd besproken wat veel succesvolle mensen doen. Er blijkt een mooie koppeling te zitten in bepaalde activiteiten en hun mate van succes en geluk. 

Ik besloot er een nieuwe podcast over op te nemen!

Wat kun jij NU doen om succesvoller en gelukkiger te worden? 

Wat doen succesvolle mensen en wat jij daarvan kan leren? En nog belangrijker, hoe kan jij het  integreren in je leven. Zodat je niet alleen succesvoller wordt, maar ook gelukkiger.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Er zijn namelijk bepaalde dingen die succesvolle mensen toepassen. En daar wil ik je graag in meenemen.

 

Misschien dat je sommige dingen al vaker hebt gehoord in mijn podcast. Maar denk dan niet ‘ja ja dat weet ik al’, maar ga het juist toepassen en integreren in je leven.

marlou volkerink

Ochtendritueel

Heel veel succesvolle mensen hebben een ochtendritueel. Dus mijn vraag aan jou: hoe zien jouw ochtenden eruit? Sta je direct aan, ga je direct in de actiemodus? Laat je je dag bepalen door prikkels van buitenaf? Of neem je meteen zelf de regie in handen? Begin je de dag vanuit rust en zin?

 

Bedenk bijvoorbeeld eens bij het opstaan wat een eer het is om te mogen leven. Alleen die gedachte kan al voor een verschil zorgen in hoe je dag verloopt. Want hoe je dag verloopt, wordt vaak bepaald door hoe jij je ochtend begint. Zet jezelf boven aan je prioriteitenlijstje en zorg ervoor dat die paar minuten een vast onderdeel worden van je ochtendprogramma.

 

Want probeer maar eens een succesvol mens te vinden zonder een ochtendritueel 😉

 

Begin je dag niet reactief

78% van alle mensen kijkt de eerste 15 minuten op zijn of haar mobiel. Op Instagram, je mail, WhatsApp.

Maar de meest succesvolle mensen beginnen hun dag niet met het kijken op hun mobiel. Ze beginnen hun dag proactief. Want hoe je je dag begint, reactief of proactief, zegt een heleboel over de rest van je dag.

Jij bepaalt je dag of je dag bepaalt jou.

 

Dankbaarheid

Dankbaarheid is iets heel erg belangrijks. Iemand die dankbaar is, geniet meer van positieve gevoelens. en heeft over het algemeen minder last van negatieve gevoelens als woede, schuld, rouw of jaloezie. Een dankbaar persoon heeft meer eigenwaarde en kan beter omgaan met stress en problemen van het dagelijkse leven. Het zorgt er ook voor dat je beter slaapt en zelfs langer leeft.

Wat hierbij goed helpt, is het dagelijks of in ieder geval een paar keer per week, je dankbaarheid op te schrijven. Zodat je die dankbaarheid ook echt gaat voelen en het een gewoonte voor je wordt. Zaken opschrijven helpt, daar zijn verschillende studies naar gedaan. Magisch schrijven wordt het soms zelfs genoemd. En ook ik merk hoeveel krachtiger mijn gedachtes en verlangens worden als ik het opschrijf.

Dankbaarheid zorgt ervoor dat je gaat kijken naar wat je wel hebt, het kan letterlijk je mindset en je levenswijze veranderen.

dankboek

marlou volkerink

Zelfreflectie

Reflectie is een proces waarbij je je handelingen in het verleden, heden en toekomst met elkaar in verband brengt. Het gaat om hoe je denkt en niet om wat je denkt, het gaat om je gedachtenproces. Door dat bij te houden, wat ik bijvoorbeeld in mijn dagboek doe, kan je dingen veranderen.

Hoe gaat het met me? Hoe voel ik mij? Wat zijn de doelen die ik mezelf heb gesteld? Hoe heb ik gehandeld? Wat had ik eventueel anders kunnen doen? Heb ik dingen gedaan die niet in lijn zijn met hoe ik wil leven?

En door op dit soort vragen te reflecteren, door aan zelfreflectie te doen, kom je tot de mooiste inzichten. Patronen die je eerder misschien niet zag, ontdekken dat sommige dingen je nu niet meer dienen. Waardoor je ook weer makkelijker besluiten kan nemen.

 

In de podcast noem ik nog veel meer voorbeelden. Niet alleen van mij, maar ook van een heleboel bekende en succesvolle mensen.

Dus wil je nog dieper in dit onderwerp duiken? Luister dan vooral de podcast!

 

Liefs, Marlou

1 Reactie

  1. Natasja

    Leerzaam hoor, en ik ben zeker proactief. Een heel goed idee om een boek van dankbaarheid bij te houden. Daar ga ik zeker iets mee doen.

    Liefs 🖤

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *