Ik trek de stekker eruit

The word is out! Na 10 jaar trek ik de stekker eruit, ik stop met Follow Fashion.

Mijn allereerste bedrijf wat me ontzettend veel heeft gebracht. Niet alleen zorgde Follow Fashion ervoor dat ik een ondernemer ben geworden. Ook heeft het allerlei deuren voor me geopend en heb ik zoveel kunnen leren. Van een team aansturen, WordPress en SEO masteren, succesvolle samenwerkingen realiseren, tot social media marketing en advertising.

 

Maar nu is het dus tijd om met liefde afscheid te nemen en dit hoofdstuk af te sluiten. Waarom? En welke lessen heb ik hier uit geleerd?

 

Dat vertel ik je in deze podcast!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Hoe alles begon

Follow Fashion, 2011. Mijn allereerste bedrijf waar het allemaal mee begon.

Modeplatforms waren in opkomst. En hoewel ikzelf totaal geen ambitie had om een modeplatform op te starten, had ik wel veel affiniteit met fashion en kon ik websites maken. En misschien nog wel de belangrijkste reden dat ik hiermee startte. Ik kon mijn creativiteit niet helemaal kwijt bij het reclamebureau waar ik toen werkte.

 

Dus ik dacht, laat ik een website maken waarbij je terecht kan bij de allerleukste modebloggers en later ook webshops van Nederland. Een idee wat ik in vrij korte tijd had uitgerold. Ik beet me helemaal vast in WordPress, social media marketing en SEO en deed een oproep voor gastbloggers.

Want leuk zo een website met allemaal modebloggers en webshops erop. Maar er moet ook iets zijn waardoor mensen dagelijks terug keren naar de website. En dat was modenieuws, modetrends in de vorm van inspiratieblogs.

 

Groei en succes

Zo groeide Follow Fashion in korte tijd naar een website met aardig wat bezoekersaantallen. En ik startte ook met mijn eerste verdienmodel: advertising. Dus werd het tijd om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

 

Elke ochtend voordat ik naar werk ging, werkte ik aan de website. In de lunchpauze blogde ik en regelde ik samenwerkingen. En als ik thuis kwam, ging ik meteen weer door met Follow Fashion. Allemaal met de gedachte, als ik er nu vol voor ga, kan ik zo misschien wel mijn baan opzeggen!

 

En dat werd werkelijkheid.

Ik zeg ook altijd: als jij die knoop durft door te hakken en er volle bak voor gaat. Dan gaat het groeien, want je geeft het je volledige aandacht. En zo groeide ook Follow Fashion door. Want vanaf het moment dat ik fulltime voor mezelf ging, ging alles met een sneltreinvaart.

 

Niet alleen startte ik er een webshop naast (en stopte ik hier in 2015 mee). Ook bouwde ik mijn andere bedrijf Follow Fitgirls op, ben ik deze podcast begonnen en is uit al mijn expertise en ervaring Marlou.nl ontstaan.

 

Focus

In de vorige podcastaflevering zei ik het al: is podcasten het nieuwe bloggen?

Mensen lezen in deze tijd minder blogs en halen nu veel meer hun inspiratie uit podcasts en Instagram.

 

Dus nu is het tijd om afscheid te nemen van Follow Fashion. Na 10 jaar trek ik de stekker eruit. Zodat ik me nog meer kan focussen op Marlou.nl en de coaching die ik geef.

 

Dus met liefde neem ik nu afscheid, want dit bedrijf heeft me zoveel gebracht!

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *