Podcast: Saboteer jij je eigen succes?

Verantwoordelijkheid nemen, hoe doe je dat eigenlijk? Saboteer jij jezelf niet regelmatig? Durf je keuzes te maken vanuit je hart? Zit je nog meer in een fixed mindset dan in een groei mindset? En hoe kan je die energie nu echt shiften? Zodat alles voor je gaat werken, in plaats van dat je het gevoel hebt dat alles tegen je werkt en dat het anderen wel lukt en jou niet.

Afgelopen week had ik een hele mooie droom over deze vragen en daaruit kwamen prachtige boodschappen. Dat en nog veel meer deel ik met je in deze podcast!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

De droom

Mijn droom ging over een coachee van mij. Ze heeft haar eigen bedrijf, maar werkt daarnaast ook nog in loondienst. Haar business groeit, maar gaat nog niet zo goed dat ze ook haar baan op kan zeggen. Dat wil ze wel met alle liefde doen, maar gaat financieel nog niet.

 

In mijn droom had ze een groot kantoor met een hele mooie showroom erbij. Het was echt fantastisch en alles zag er geweldig uit. Ik kwam langs en ze was aan het praten met investeerders. Overal lagen er kansen.

En het mooie was dat die investeerders symbool stonden voor dat ze wel durft te investeren (bijvoorbeeld in mijn MBB Mastery), maar dat ze nog niet echt durfde door te pakken. Want in mijn droom waren de investeerders tegen haar aan het praten. Maar was zij daar totaal niet mee bezig. Ze praatte alleen maar tegen mij en zei dat het niet lukte…

 

Saboteer jij jezelf?

Heel veel mensen saboteren zichzelf door bijvoorbeeld heel veel beperkende gedachtes te hebben. Daardoor kunnen ze niet verder groeien, waardoor ze blijven steken.

Dit was dus ook het geval bij mijn coachee. Ze nam niet de verantwoordelijkheid en zat nog te veel in een fixed mindset. Ze zag letterlijk de kansen die er op tafel voor haar neus lagen niet.

Maar om te groeien moet je dus volledige verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en je eigen gedachtes. Zodat je ook kan groeien in je mindset en meer open kan staan voor de kansen die er zijn.

 

Hoe doe je dat?

Om je hierbij op weg te helpen, heb ik een aantal tips voor je. Om die (mini) mindset shift meteen al te gaan maken!

Heb je ooit weleens gezegd?: ik kan dat niet, ik ben niet zo groot? Zet dan eens bij alles waar je het woordje ‘niet’ gebruikt, het woordje ‘nog’. Voel maar eens wat voor verschil dat is. Het verschil tussen: ik kan dat niet of ik kan dat NOG niet.

Ga keuzes maken die je verder helpen. En blijf niet hangen in ‘dit lukt nog niet en dat lukt nog niet’. Want wat kan je wel doen om je omzet te vergroten? Welke stappen kan je nemen die het verschil gaan maken? Wat kan jou gaan onderscheiden ten opzichte van anderen?

Eén van mijn grootste lessen was dat te veel controle ook niet werkt. Want als je je te veel aan een plan vasthoudt en het lukt niet, kruip je namelijk telkens weer in die slachtoffer rol. Dus shift juist ernaar om je open te stellen. Om je over te geven en de kansen te zien die je krijgt. Vertrouw op het universum en dat je dingen krijgt aangereikt op je pad die je verder gaan helpen.

En als laatste, probeer meer 1 ding tegelijk te doen. Meer gefocust te leven door alles heel bewust taak voor taak te doen. Want dat gaat je zoveel meer rust geven. Door te multitasken lijkt het alsof je veel meer kan doen. Maar probeer het eens en ervaar zelf hoeveel rust het geeft als je alles heel gefocust 1 voor 1 doet.

 

Waar je nu staat is een resultaat van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. En je hebt altijd een keus om die weg te wijzigen. Neem die verantwoordelijkheid en ga stappen ondernemen om je leven te veranderen. Want het leven is veel te mooi om allemaal dingen te doen waar je niet gelukkig van wordt.

 

Ga het alsjeblieft doen en neem er ook de tijd voor!

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *