Zo krijg je direct meer rust in je hoofd

Onlangs had ik een hele gave live dag met mijn groep MBB’ers. De deelnemers van mijn business traject MBB, wat staat voor Mind, Body en Business. Ik heb bewust gekozen voor deze naam, omdat ik geloof dat het heel erg belangrijk is om niet alleen maar hard te werken, maar ook goed voor jezelf te zorgen en in verbinding te zijn met je lichaam. En het stukje goed voor jezelf zorgen, rust krijgen in je hoofd en ruimte ervaren dat is waar ik in deze podcast dieper op in ga.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

95% van je gedachten zijn onbewust

Ik vind het heel mooi om ondernemers te laten groeien door onder andere bewuster bezig te zijn met zichzelf. En daarbij dus ook bewuster bezig te zijn met hun mindset. Als je je bedenkt dat 95% van je gedachten onbewust zijn, dan heb je op slechts 5% van je gedachten invloed. Maar… als je daarmee aan de slag gaat, dan ga je ook op onbewust niveau je gedachten shiften. Dat is super krachtig.

 

Daar ben ik zelf ook ontzettend veel mee bezig. Zo doe ik veel aan reflecteren en journallen. En daar krijg ik ook regelmatig vragen over. Van: wat is journallen? Hoe pak je dat aan? En waar schrijf je dan over? Maar eigenlijk is journallen niet veel meer dan je gedachten op papier zetten om op die manier meer ruimte te creëren in je hoofd.

 

Ga journallen om je hoofd te legen en je doelen te bereiken

Persoonlijk vind ik het heel fijn om mijn hoofd leeg te schrijven, want soms zit je hoofd zo vol met gedachten dat je je onrustig voelt en het overzicht verliest. Helemaal als je ergens mee zit, is het heel fijn om helderheid te creëren door het van je af te schrijven. En op die manier word je je ook bewuster van je eigen denkpatronen. Veel gedachten zijn namelijk niet helpend en zonde van je energie.

 

Maar hoe start je nu met journallen? Nou het is eigenlijk heel simpel. Koop een mooi boekje voor jezelf en start met schrijven. Met een boekje kan je je schrijfsels bundelen in plaats van dat je alles op een los papiertje schrijft. (Welke je vervolgens weer kwijt raakt.) Op deze manier kan je het later nog een teruglezen en zien wat er in je om ging, maar ook wat je in de tussentijd allemaal al hebt bereikt of geleerd!

 

Ik heb het namelijk ook heel vaak over manifesteren en de Wet van Aantrekking. En journallen is daar ook een heel belangrijk onderdeel in. Door op te schrijven wat je wenst en wat je wilt bereiken, wordt de kans veel groter dat je deze doelen ook gaat behalen.

 

 

5 vragen die je helpen bij het journallen

‘Gewoon starten met schrijven’ is wellicht wat kort door de bocht, als je nog nooit in een dagboek hebt geschreven of aan journalling hebt gedaan. Daarom heb ik een paar handige vragen voor je bedacht, die je kan gebruiken bij het schrijven.

  1. Hoe voel ik mij nu?
  2. Wat heb ik nu nodig?
  3. Hoe wil ik mij voelen?
  4. Waar ben ik dankbaar voor?
  5. Wat wil ik loslaten?

 

Ik denk dat dit hele mooie vragen zijn om mee te beginnen. Pak deze vragen er gewoon bij als je wilt gaan schrijven en voel voor jezelf waar je antwoord op wilt geven. In de podcast geef ik je nog een aantal fijne vragen voor het schrijven en waar je aan kan denken bij het beantwoorden van deze vragen.

 

 

Prik een vast moment

Als laatste tip over het journallen wil ik je meegeven dat het goed is om voor jezelf een vast moment te prikken. Op deze manier kun je er een nieuwe gewoonte van maken, want het zit immers nog niet ‘standaard’ in je systeem.

Vraag niet direct van jezelf om dagelijks te gaan journallen, maar begin klein met één keer in de week. Of misschien wel dagelijks, maar hooguit vijf tot tien minuten per dag. En ga gewoon schrijven. Ook als er niks in je op komt. Schrijf gewoon wat je voelt, waar je aan moet denken, etc. en je zal merken dat je vanzelf in de flow komt en er gedachten op papier komen. Wat er uiteindelijk weer voor zorgt dat je je hoofd kan legen, je meer ruimte ervaart en met meer focus kan werken aan je doelen.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je hoofd te legen en meer rust te ervaren. Daarom geef ik je in de podcast nog een aantal extra tips om direct meer ruimte te gaan ervaren. Dus luister die ook zeker nog even!

Alvast heel veel succes met journallen! Ik ben heel benieuwd wat dat voor je gaat doen of al doet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *