Hoe reken je af met middelmatigheid?

Hallo, hallo, ik ben weer terug van een heerlijke vakantie en ik vond het wel weer tijd voor een nieuwe podcast! Ik heb namelijk een aantal belangrijke inzichten gekregen op de vakantie die ik met je wil delen. Onder andere over het afrekenen met middelmatigheid in je leven en in je bedrijf.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Energiemanagement en de zoektocht naar een fijne vakantie

Tijdens het boeken van onze vakantie leerden we al een mooie les. Jurre en ik hebben namelijk allebei een hekel aan het boeken van vakanties. En deze keer was het ook de eerste echte vakantie met Sun erbij. Dus we dachten: wat gaan we doen?

In eerste instantie dacht ik dat het leuk was om een huis te huren op Ibiza. Maar toen zei Jurre op een gegeven moment: “Dat is wel heel leuk, maar we zitten dan ook wel heel erg geïsoleerd.” Dat klopt, want als we dan uiteten of naar het strand wilden, dan moesten we wel weer ergens heen. En Sun slaapt nog twee keer overdag. Dus dat bleek toch niet zo handig voor deze vakantie. Vervolgens kwamen we bij Gran Canaria, maar ook dat bleek niet de juiste keuze in verband met de watertemperatuur daar in deze tijd van het jaar. Toen kwamen we uit op Egypte. Ik had niet direct zoiets van “Yes, Egypte!”. Maar we gingen op zoek naar een all inclusive vakantie, zodat we lekker op het resort konden blijven en een weekje konden genieten met elkaar.

 

Nou de zoektocht in Egypte begon, maar er was zoveel keuze en daar krijgen wij gewoon een beetje keuzestress van. Terwijl we normaal gesproken heel besluitvaardig zijn. Maar we hebben het thuis ook gewoon zo goed voor elkaar, dan wil je ook dat je vakantie zeker net zo goed is. Dus uiteindelijk besloot ik het te delen op Instagram en kwam ik bij een super fijne travel agency uit. Ik gaf mijn wensen door en zij kwam met een aantal mooie opties in Egypte en Dubai. Toen wisten we gewoon: dit moet het worden, want zoiets hadden we zelf nog niet gevonden. En het was gewoon echt perfect.

 

Dus als je het hebt over energiemanagement dan is dit al een hele belangrijke les. Het kostte ons ontzettend veel energie om zelf een vakantie te zoeken. We waren er al een aantal avonden mee bezig geweest. En ik vind dat gewoon een beetje zonde van onze tijd samen. We genieten namelijk enorm van onze avonden samen, als Sun op bed ligt en we geen andere activiteiten hebben.

 

Luister naar de signalen van het universum

Sterker nog we hadden al wel een optie gevonden op Gran Canaria, maar iedere keer als we wilden boeken dan liep het systeem vast. En ik vind het zo mooi, want Jurre zei op een gegeven moment: “Is dit niet gewoon het teken dat het niet de bedoeling is dat we dit gaan boeken?” En ik was het helemaal met hem eens, maar ik was er al zo klaar mee dat ik er haast genoegen mee nam met iets waarvan het universum aangaf dat we het misschien niet moesten doen.

 

Dus luister ook naar de signalen, kijk naar de signalen en onderneem daarop actie. Als er een helpende hand voorbij komt, grijp dat ook met beide handen aan. Dat scheelt zoveel energie. Ik ben zo blij dat we dit hebben gedaan, want het was ontzettend relaxed.

 

En dit geldt voor je privé leven, maar ook voor je business. Als jij iets wilt, bijvoorbeeld een nieuw huis of een nieuwe baan, waarom zou je dan krampachtig zelf blijven zoeken? Gooi het ook het universum in, deel het in je netwerk en je zal zien dat er iets op je pad komt.

 

Waar krijg jij energie van?

Durf in je business ook eens eerlijk te kijken naar waar je energie van krijgt en wat je op dit moment juist veel energie kost. Wat houd jij nog krampachtig bij je? Wat je eigenlijk misschien beter kan uitbesteden, waardoor je in korte tijd ook nog eens meer resultaat boekt en meer van dat resultaat kan genieten.

 

In de podcast ga ik nog verder in op loslaten: hoe ik mijn bedrijf in deze week heb kunnen loslaten, maar ook hoe we tijd voor elkaar heb gemaakt en bijvoorbeeld rustig aan het strand konden liggen ondanks dat Sun in de middag nog moest slapen. Dus luister die ook zeker nog even.

 

Voor nu alleen nog dit: neem de verantwoordelijkheid om aan het roer te staan van jouw mooiste leven en jouw meest succesvolle business.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *