Is een passief inkomen voor iedereen weggelegd?

Is een passief inkomen voor iedereen weggelegd? Deze vraag kreeg ik onlangs in een MBB coachingcall. Dus ik dacht: dat is een interessante vraag voor een nieuwe podcast!

Ook vertel ik je meteen wat over mijn eigen (moeiteloze) inkomstenstromen, financiële doelen en mijn kijk op de ontwikkelingen in de markt. Tegenwoordig streeft iedereen naar een bedrijf met een miljoen omzet. Ja, wat is mijn kijk daar eigenlijk op? Je hoort het allemaal in de podcast hieronder.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Een passief inkomen, the holy grail?

Tijdens een hotseat in de MBB coachingcall kreeg ik de vraag: “Is een passief verdienmodel voor iedereen weggelegd?” En mijn eerste ingeving was: “Is een marathon lopen voor iedereen weggelegd?” Dat is een vergelijkbare vraag. Als ik heel hard ga trainen, kan ik wel een marathon lopen. Maar past dat bij mij?

Zo zou ik ook met gemak voor iedereen een passief verdienmodel kunnen verzinnen. Maar. Ik vind het veel belangrijker om te kijken naar de behoefte achter de vraag. Wat is een passief inkomen voor jou? (Een online programma is een heel ander verdienmodel, dan investeren in vastgoed. Om maar iets te noemen. ;)) En daarnaast: wat hoop je dat een passief inkomen jou brengt?

Bij deze coachee bleek het helemaal niet om dat moeiteloze inkomen te gaan. Er zat iets heel anders onder. Sterker nog: dat passieve inkomen zou absoluut niet de oplossing zijn voor haar ‘probleem’. Wat dan wel? Dat hoor je in de podcast.

 

Maar Marlou, jij hebt toch ook passieve inkomstenstromen?

Klopt. Ik heb inkomstenstromen die ervoor zorgen dat ik moeiteloos geld verdien. Maar… als je kijkt naar de feiten is het verre van passief. Neem bijvoorbeeld mijn workoutprogramma Hello New You. Dit aanbod is super moeiteloos ontstaan, vanuit het platform Followfitgirls. En ik ben niet perfectionistisch, dus het was echt een kwestie van bedenken en gaan.

Maar… natuurlijk hangen hier allerlei acties onder. Denk aan het samenstellen van het programma, het opnemen van video’s, funnels uitwerken, een gratis weggever bedenken en advertenties opzetten. En ook zodra alles staat, gaan bepaalde acties gewoon door. Zo moet je het programma af en toe vernieuwen, je marketing optimaliseren en de klantenservice is ook niet geheel onbelangrijk. Verre van passief dus!

Op dit moment voelt het voor mij wel moeiteloos. Ben je benieuwd hoe ik dat voor elkaar heb gekregen en wil je weten welke (moeiteloze) inkomstenstromen ik nog meer heb? Luister dan ook zeker even de podcast.

 

Genoeg is genoeg

Passief inkomen geeft je het idee dat je ‘even’ een online cursus in elkaar flanst, een advertentie aanzet en het geld binnenstroomt. Nou ik denk dat je inmiddels wel weet dat het iets anders werkt.

Maar ik wil het ook nog even met je hebben over geld verdienen en financiële doelen stellen. Ik zie zoveel businesscoaches praten over miljoenen omzetten. En we lijken allemaal te streven naar meer en meer. Maar soms is het ook gewoon genoeg.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van doelen stellen en ze halen. Alleen dit jaar had ik een heel ander doel: genieten. Van de zwangerschap, van mijn verlof, van ons zoontje Sun. Maar ook van alles wat je al hebt bereikt. Juist vanuit die tevredenheid gaat het manifesteren van mooie resultaten makkelijker. En voorkom je dat je je vrijheid uit het oog verliest.

Dus vraag jezelf ook eens af: wanneer is het genoeg?

Een fijne nadenker voor vandaag.  😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *