Podcast: Zo ga je wél nieuwe gewoontes toepassen en volhouden

Hoe zorg ik ervoor dat ik het WEL ga doen? Deze vraag kreeg ik veel naar aanleiding van mijn Hello New You programma. En daar kan ik maar één ding op zeggen: werk aan je gewoontes! Alles wat we doen is gebaseerd op gewoontes. En gewoontes, die kan je veranderen.

Maar voor veel mensen is het lastig om nieuwe gewoontes aan te leren en oude gewoontes af te leren. Daarom maakte ik hier een IGTV video op Instagram over en wilde ik de audio ook graag op de podcast delen.

 

Juist nu is het de tijd om hierover na te denken en mee aan de slag te gaan! Jij kan veranderen op wat voor manier dan ook. Succes!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

Jouw reptielenbrein

Stel je wilt meer bewegen, meer sporten en misschien wel meedoen met het Hello New You programma. Je wilt het heel graag! En je kan heel logisch bedenken dat het goed voor je is om in beweging te blijven, om gezond te blijven.

 

Maar je hebt ook een reptielenbrein, waar al je gewoontes zijn opgeslagen. En die vindt het heel fijn om niet te veranderen. Het is dus de kunst om de gewoontes van jouw huidige reptielenbrein om te zetten naar je nieuwe gewoontes.

 

Hoe verander je jouw gewoontes?

Hoe kan je dat nu doen? Ten eerste is het belangrijk dat je de stemmetjes die allerlei excuses roepen opmerkt. Observeer wat er gebeurt in je hoofd.

Het heeft geen zin om al die stemmetjes te negeren. Dus hoor ze aan en kies heel bewust dat je er vandaag niet naar luistert. Want vandaag neem je een eerste actie stap.

 

Van macro- naar micromanagement

Vaak willen mensen dingen van het ene op het andere moment veranderen. Grote stappen zetten. Maar het werkt veel beter om kleine stappen te zetten. Dus aan de slag te gaan met micromanagement.

 

Begin bijvoorbeeld niet meteen met 3x in de week sporten, maar eerst 1x. En begin daar nu meteen mee! Onderneem meteen die eerste actie, dat is het allerbelangrijkste.

 

 

Dus wat voor gewoontes heb jij? Gewoontes rondom geld, werk, relaties, gezondheid, je leven? En op welke vlakken zou je eigenlijk andere gewoontes willen aanleren?

 

Juist nu is het de tijd om hierover na te denken en mee aan de slag te gaan! Misschien zit je wel thuis en heb je meer tijd om na te denken over jezelf. Jij kan veranderen op wat voor manier dan ook. Succes!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *