Podcast: Zo creëer je meer balans in je (drukke) leven

Hoe hou je balans als ondernemer, hoe doe ik dat? Ik ben al bijna 10 jaar ondernemer en heb jaren gehad dat ik heel veel aan het werk was. Het is een zoektocht naar balans, maar ondertussen heb ik die wel voor mezelf gecreëerd. Want balans creëer je zelf.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

 

Maak letterlijk ruimte

Voor mij is het heel belangrijk om veel ‘free time’ te hebben. Tijd waarin niks geplant staat en ik bijvoorbeeld met de hondjes kan lopen of lekker in de tuin kan zitten. En juist op die momenten ontstaan er nieuwe ideeën.

Daarom is ruimte in mijn agenda ook zo belangrijk. Want die inspiratie en nieuwe ideeën zijn ook onderdeel van mijn werk.

 

Wat wil ik echt?

En hoe weet ik dan of dat ook bij mij past? Hoe vind ik balans?

Door goed te kijken naar wat je echt wilt. Hoe wil je leven? Waar wil je naartoe? Maak dat eens heel concreet en visueel voor jezelf. Je kan bijvoorbeeld een vision board maken of dat leven voor je visualiseren. Want de kracht van visualiseren is enorm.

 

Juist door af en toe helemaal uit te zoomen en naar binnen te keren, ontdek je weer hoe je echt je leven wil leiden en je bedrijf wil runnen. Soms zijn we zo hard bezig vanuit ons hoofd. Waardoor we de connectie met onze ware gevoelens een beetje kwijt zijn.

 

Energiemanagement

Zodra je weet waar je heen wil gaan en waar je het allemaal voor doet. Kan je kijken naar een stukje energiemanagement. Hier nam ik eerder al een podcast over op.

Want wat geeft jou energie? En wat kost je energie? Welke onderdelen in je leven en je bedrijf zorgen dat je echt in een flow raakt? En welke dingen kan je misschien uitbesteden?

 

Wie is jouw droomklant?

En als je weet waar je energie van krijgt, ga dan ook na van wie je energie krijgt? Wie is jouw ideale klant? Maak dat heel helder voor jezelf. Want hoe zou het voelen om voor die klant te mogen werken? Wat zou je dan precies doen?

En durf dan vervolgens ook nee te zeggen tegen klanten die niet (meer) bij je passen. Zodat je een heel duidelijk signaal uit naar het universum dat je klaar bent voor een nieuwe stap.

 

Luister de hele podcast aflevering voor nog meer tips over meer balans en een kleine update over de afgelopen weken!

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *