Podcast: Loslaten: waarom & hoe doe je dat?

Op Instagram had ik gevraagd over welk onderwerp jullie meer wilden horen. En de meeste stemmen gingen naar het onderwerp loslaten. Want hoe doe je dat nou? Waar moet je rekening mee houden? En waarom is het zo verdomde moeilijk af en toe?

Dus vandaag speciaal een podcast over loslaten en overgave. Plus mijn eigen tips en ervaring als het gaat om loslaten…

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Zijn

Om het onderwerp loslaten beter te begrijpen, gaan we eerst kijken naar de scheppingscyclus. Dat begint bij het Zijn. Je zijnsfrequentie. Je bent gewoon ontspannen en ineens komt er een ingeving. En die ingeving voelt alsof je daar ook iets mee wil. Een voorbeeld kan zijn, het starten van mijn bedrijf FollowFitgirls.

Voor mij komen die ideeën vaak makkelijker binnen als er ruimte voor is. Als je niet te druk bent in je hoofd.

 

Doen

Nadat de ingeving is binnengekomen ga je er iets mee doen. Je zet je idee om in actie. Dus je gaat van het Zijn naar het Doen. Je idee manifesteert zich in een uitwerking.

Mijn idee was om FollowFitgirls te starten, en dat manifesteerde zich bijvoorbeeld in het maken van de website, e-books te ontwikkelen en een team op te zetten.

 

Hebben

Vervolgens kom je in het stukje Hebben. Je doet iets, dat manifesteert zich in een product of dienst en vervolgens ga je daar bijvoorbeeld geld mee verdienen. Het levert je dus in dit geval geld op.

Maar soms is het goed om weer terug te gaan naar het Zijn. Mensen blijven namelijk hangen in het stukje Doen en Hebben. Ze zijn het zo gewend en verlenen hun hele identeit aan het stukje hebben. Bijvoorbeeld: ik ben succesvol onderneemster, want ik heb een healthy lifestyle platform, ik inspireer anderen, ik heb passief inkomen, ik heb een team. Ik verleende dus een deel van mijn eigen identiteit aan hetgeen wat ik deed. Maar ik ben natuurlijk niet een onderneemster met 3 bedrijven. Ik ben niet iemand met een team. Ik ben niet het geld op mijn bankrekening. Dat is allemaal ego.

 

Loslaten

Heel veel mensen blijven dus in het doen en in het hebben, ze blijven daaraan vasthouden. En het kan zijn dat je er jarenlang heel veel plezier en voldoening hebt uitgehaald. Maar op een gegeven moment word je minder geïnteresseerd, zit er minder uitdaging in en begin je je te vervelen. Word ik hier echt gelukkig van?

 

Dan is het dus weer tijd om goed naar binnen te keren en te kijken: is dit iets wat mij nog langer dient? Draagt het nog bij aan de groei in mijn leven? Is het verstandig om weer terug te keren naar het Zijn? Doen en Hebben los te laten en terug te keren naar het Zijn?

 

Misschien herken je dit wel. Heb jij zo’n waakvlammetje in je, dat constant terugkeert? Waar verlangt jouw hart naar? Waarbij heb je het gevoel van oeh dat wil ik!?

Dat je stiekem in je onderbewuste weet dat je het mag loslaten.

 

En heb vertrouwen! Want juist als jij dingen durft los te laten, ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Om een nieuw zaadje te planten en te laten groeien.

 

Dus mijn vraag vandaag aan jou is: wat is iets wat jij mag loslaten?

Wat heeft het gebracht? En wat kan groeien als jij dat loslaat?

 

Liefs, Marlou

 

P.s. Mocht je interesse hebben in het overnemen van FollowFitgirls, stuur me dan een mailtje naar info@marlou.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *