Podcast: Innerlijke rust en ego gedachtes

Deze podcast staat in het teken van innerlijke rust en ego gedachtes. Zoals je waarschijnlijk wel weet heb ik een hele heftige periode achter de rug. Op 21 januari ben ik bevallen van onze dochter Isa Lou en helaas heeft zij het niet overleefd (luister hier mijn verhaal). Ondanks dat het heel zwaar was, heeft het me ook veel nieuwe inzichten opgeleverd op het gebied van innerlijke rust en het loslaten van ego gedachtes. In de podcast deel ik je mijn tips, want ik gun jou ook innerlijke rust. Luister je mee?

ABONNEER JE OOK OP MIJN PODCAST SHOW VIA ITUNES!

 

Innerlijke rust en ego gedachtes

Dat ik me blijf ontwikkelen vind ik super belangrijk. Niet alleen op het gebied van mijn werk, maar ook op persoonlijk gebied. Een van mijn doelen is dan ook om dichter bij mijn gevoel te blijven, op mijn intuïtie te vertrouwen en minder naar dat vermoeiende ego-stemmetje in mijn hoofd te luisteren. Je herkent het vast wel, die ego-gedachtes die zeggen dat je altijd meer en beter moet presteren. Maar waarom zou je? Alles wat je nodig hebt, zit al in je. Het is alleen de kunst om te blijven luisteren naar je intuïtie, want als je dat doet ervaar je steeds meer innerlijke rust. En ik kan je zeggen, dat voelt heerlijk!

Tips voor meer innerlijke rust

1. Begin je dag met aandacht

Elke ochtend schrijf ik mijn intenties voor die dag op, bijvoorbeeld hoe ik me wil voelen en hoe ik graag wil dat mijn dag verloopt. Daarna ontbijt ik met aandacht, dus zonder ruis van de tv of mijn mobiel, en neem ik de tijd om in alle rust en met aandacht te mediteren.

2. Grenzen stellen

Het is helemaal niet erg om af en toe nee te zeggen. Ben je te moe of heb je geen zin, iedereen begrijpt het als je een keer een afspraak afzegt. Niks moet, het is vooral je ego die zegt dat je van alles moet, luister naar je intuïtie en volg je hart.

3. Las momenten voor jezelf in 

Als ondernemer kun je 24/7 aan het werk zijn want is er altijd wel iets te doen, daarom las ik bewust offline momenten voor mezelf in. Jurre en ik hebben nu elke dinsdagavond we-time. In onze veranda voeren we heerlijke gesprekken over alles wat ons bezig houdt. Geen tv, geen social media; gewoon samen tijd met elkaar doorbrengen.

Naast deze drie deel ik je in deze podcast nog meer tips hoe ook jij innerlijke rust kunt behouden en vertel ik je hoe ik de afgelopen heftige periode ervaren heb.

Heb je moeite om balans te vinden tussen je werk en je privé-leven? Luister dan zeker ook even naar podcast #07: Balans houden als drukke ondernemer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *