Podcast: Balans houden als drukke ondernemer

Afgelopen week ontving ik een super leuk berichtje op Instagram: ‘Marlou ik wil heel graag mijn bewondering voor je uitspreken. Je runt drie bedrijven, hebt een enorme verbouwing achter de rug, je bent zwanger van je eerste kindje… Hoe doe je dat allemaal? Heb je tips voor me hoe je zo positief en energiek blijft?‘ Jazeker heb ik die! In deze podcast ‘Balans houden als drukke ondernemer‘ vertel ik je hoe ik alle ballen hoog houd. Luister je mee?

ABONNEER JE OOK OP MIJN PODCAST SHOW VIA ITUNES!

5 Tips: Balans houden als drukke ondernemer

1. Besteed dingen uit

Natuurlijk wil ik het liefst alles zelf doen, maar met drie bedrijven is dat onmogelijk en daarom besteed ik verschillende dingen uit. Zo heb ik een heel team enthousiaste bloggers voor Followfitgirls en werk ik samen met een virtual assistant die me op allerlei zaken ontzorgt. Kijk dus goed wat je zelf wilt doen en welke dingen je wilt uitbesteden.

2. Deel je tijd goed in

Omdat ik drie bedrijven run is een goede planning super belangrijk. Vandaar dat ik werk in blokken zodat ik zo efficiënt mogelijk kan werken. Voor mij werkt het perfect!

3. Investeer in goede systemen

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je boekhoudsysteem en een programma waarmee je je mailings automatisch kunt versturen. Als je dit soort systemen eenmaal goed inricht, scheelt je dat ontzettend veel tijd.

4. Durf nee te zeggen

ls ik tegen iedereen ja zeg, dan kan ik daar zo’n beetje mijn hele week mee vullen. Houd daarom je doel goed voor ogen en zeg alleen ja tegen dingen die je dichter bij je doel brengen.

5. Las offline momenten in

Als ondernemer kun je 24/7 aan het werk zijn want is er altijd wel iets te doen, daarom las ik bewust offline momenten voor mezelf in. Zo laad ik me weer op, en het geeft me een boost energie én nieuwe inspiratie.

Naast deze vijf tips heb ik er nog veel meer… Ben je bijvoorbeeld ook nog benieuwd hoe ik zo positief blijf? Luister dan de hele podcast!

Ben je startende ondernemer? Luister dan zeker ook even naar podcast #07: Tips voor startende ondernemers.

1 Reactie

  1. Marieke

    Fijn deze tips, ze schieten er nog wel eens bij in. 😀 X

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *