Video: Wanneer draaide ik mijn 1e ton omzet? En wat gebeurde er toen?

Een podcast én video over cijfers. Want wanneer draaide ik mijn allereerste ton omzet? Een soort van magisch getal voor veel ondernemers, maar gaat het echt om die ton? Maakte die mij gelukkig?

Want hoe zit het onderaan de streep. Wat blijft er over aan winst, voldoening, plezier en energie?

 

In deze podcast deel ik dus niet alleen mijn omzet, maar ook mijn winst en hoe je voor jezelf weer de balans kan opmaken. En hoe sta ik er nu voor?

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

P.s. Wil je er ook graag beeld bij? Bekijk dan de video in deze blogpost of op mijn YouTube kanaal!

 

Dit jaar is extra speciaal, want in de zomer bereik in een nieuwe mijlpaal. Ik ben dan namelijk 10 jaar ondernemer! Daarom ga ik dit jaar terugblikken in verschillende podcasts en video’s. Want wat zijn mijn lessen van 10 jaar ondernemen?

Vandaag deel ik met je wanneer ik mijn allereerste ton omzet behaalde. Voor veel ondernemers een magische grens.

 

Eerste ton omzet

In mijn eerste jaar volledig als ondernemer had ik alleen het online modeplatform Follow Fashion. Het verdienmodel bestond met name uit adverteren, zoals gesponsorde blogposts en banners op de website. Puur met mijn blog alleen draaide ik dat jaar €35.500 omzet, waarvan bijna €22.000 winst was.

Het jaar erna behaalde ik meer dan een ton omzet, doordat ik een webshop erbij begon. De omzet schoot dus omhoog, maar de kosten ook. Je hebt veel voorraad bij een webshop en omdat ik zo hard groeide, huurde ik er ook een pand bij.

 

Wat maakt je echt gelukkig?

Mijn omzet ging steil omhoog en ook de winst groeide. Maar aan de onderkant van de streep bleef er niet veel over. Niet alleen qua winst, in geld uitgedrukt. Maar vooral ook in voldoening, plezier en energie. Met als dieptepunt 2015.

Ik was niet gelukkig en maakte de balans op. Waarom ben ik begonnen met ondernemen? Ik wilde vrijheid ervaren, maar opeens was ik werknemer in mijn eigen bedrijf. Ik had het gevoel dat ik elke dag naar kantoor moest, was bekaf en voelde me gejaagd.

 

Ik heb toen een hele moeilijke keuze moeten maken, een grote stap achteruit. Stilstaan, ademen en de stekker uit mijn webshop getrokken.

Het was klaar, ik koos voor mijn eigen geluk. Ik wilde weer balans in mijn leven. Ik wilde dat ervaren waarvoor ik ben begonnen als ondernemer: vrijheid en rust.

 

In 2015 ben ik me ook meer gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, ik las boeken over mindset, de wet van aantrekking en persoonlijk leiderschap. En zo werd langzaam het zaadje dat geplant was, steeds meer gevoed. Wat uiteindelijk 3 jaar later Marlou.nl werd met nu ook mijn Mind, Body & Business programma. Waarbij ik vrouwelijke ondernemers help om alles uit zichzelf en hun bedrijf te halen, zonder dat je jezelf voorbij loopt.

 

Want waarvoor ben jij begonnen met ondernemen? Word je nog heel gelukkig van dit bedrijf? Van het verdienmodel wat je nu hebt? Van de manier waarop je jouw bedrijf hebt ingericht? Word je gelukkig van de mensen met wie je samenwerkt? Maak die balans eens voor jezelf op. Hoe ziet het met je balans tussen Mind, Body en Business? Want dat is heel belangrijk!

Neem de tijd om dit uit te zoeken voor jezelf en zoek er ook hulp bij. Want je hoeft niet alles alleen te doen.

Ik gun jou gewoon dat je alles haalt uit jezelf en je bedrijf. En dat mind, body & business allemaal in balans gaan zijn.

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *