Zo zorg je ervoor dat jouw business moeiteloos doorgroeit

Een vraag die ik regelmatig krijg is: “Marlou, wat houdt jouw MBB Methode nu precies in?”

Ik besloot er een live sessie over te geven, maar die ging niet zoals het moest gaan. Ik vind het belangrijk om ook deze kanten van het ondernemen met je te delen, dus daarom deel ik in deze podcast met jou alles over mijn MBB Methode én wat je kan leren van mijn live sessie die niet vlekkeloos verliep.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Oeps, foutje!

Online lijkt het bij veel ondernemers ‘allemaal’ goed te gaan. En ik hoor regelmatig mensen zeggen dat het bij mij ook perfect lijkt te gaan. “Jij hebt een grote maillijst en als je live gaat, dan zijn er super veel mensen bij. Waardoor je moeiteloos verkoopt.”

 

En ja, ik heb een grote maillijst van meer dan 10.000 mensen en in veel gevallen lukt het mij ook om moeiteloos mijn programma’s vol te krijgen. Maar… ook bij mij gaat zeker niet alles goed. Een mooi voorbeeld is de live sessie die ik afgelopen week gaf over mijn MBB Methode.

 

Ik had vrij last minute bedacht dat ik toch nog een live sessie ging geven over veelgemaakte fouten van ondernemers, mijn MBB Methode, interessante verdienmodellen en doorgroeien in 2022. Ik dacht: “Het voelt goed, dus laten we het toch nog even doen.”

 

Dat even.. dat werkt niet meer. Ik heb inmiddels een team om mij heen. En dat is super fijn. Maar dat betekent ook dat als ik iets bedenk, dat dat niet altijd direct gerealiseerd kan worden. Ik heb niet alleen met mijn eigen agenda te maken, maar ook met de agenda’s van anderen.

 

En ondanks dat we het simpel wilden houden, ging er toch iets cruciaals fout. In de podcast vertel ik je wat er precies gebeurde. Het gevolg was dat er maar heel weinig mensen live in de sessie konden komen. Gelukkig heb ik de sessie wel opgenomen, waardoor ik nog een opname kon rondsturen. Deze staat nog heel even online, dus ben jij nieuwsgierig geworden? Bekijk de sessie hier.

 

Het gaat om de inhoud

Desondanks is het alsnog een hele fijne sessie geworden en ben ik blij dat ik deze via de mail en deze podcast verder kan verspreiden. Met als belangrijkste take-away: jouw business groeit moeiteloos, als jouw mind, body en business in balans zijn.

 

Wat er gebeurt als één of meerdere factoren uit balans zijn? Er zijn 3 vormen van disbalans en in de podcast geef ik hier praktische voorbeelden van.

 

  • Als je te veel focust op je business, vergeet je voor jezelf te zorgen en/of ben je te veel in je bedrijf aan het werk. Met als gevolg dat je een plafond tegen gaat komen.
  • Als je te veel in je mind zit, dan zit je vooral in je hoofd. En wil je alles vanuit ratio bereiken. Pushen, pushen, pushen. Terwijl je zoveel harder zou kunnen groeien als je het vanuit de juiste energie doet.
  • Als je te bezig bent met je body, dan doe je wel veel op gevoel en zorg je goed voor jezelf. Maar verlies je wellicht uit het oog wat er strategisch werkt voor je bedrijf.

 

Uiteindelijk zal je merken dat je lichaam hier op gaat reageren. Er komt een kantelpunt, waarop het niet langer zo door kan gaan. Veelal in de vorm van een burn-out, ziekte en geen plezier meer hebben je in bedrijf.

 

Herken je je in een van de vormen van disbalans en voel je nu: ik wil er graag voor zorgen dat mijn Mind, Body en Business weer in balans komen? Wil jij in 2022 een groeispurt maken? Klik hier om te ontdekken of mijn MBB Methode bij jou past. Let op: er zijn nog maar een paar plekjes en dit is jouw enige kans om deel te nemen aan MBB in 2022.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *