Een business & een baby: hoe bevalt dat?

Jaa, zo’n onderwerp waar veel mensen benieuwd naar zijn: hoe combineer je een succesvolle business met een baby? Daar heb ik een podcast over opgenomen, want sinds de geboorte van Sun werk ik nog maar drie dagen en ben ik twee volledige dagen vrij voor hem. En ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet even moest zoeken naar een nieuwe balans. Daarover vertel ik je alles in de onderstaande podcast.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Maximaal gebruik maken van de tijd?

De meeste ondernemers die een baby krijgen zeggen: als de baby slaapt dan werk ik. Of: als de baby slaapt dan doe ik het huishouden. En toen ik daar voor mezelf over na ging denken dacht ik: dat wil ik helemaal niet. Op de dagen dat ik de hele dag met Sun doorbreng, wil ik er volledig voor hem zijn en ook echt vrij zijn. Voor de geboorte van Sun werkte ik vier dagen en dat zijn er nu dus nog maar drie. Dus ja, dat was zeker even zoeken naar een nieuwe balans,  want ik heb toch een dag minder in de week en niet per se minder klanten. Ik heb op het moment juist meer 1-op-1 sessies met klanten. Dat maakt dat mijn agenda veel voller zit dan voorheen.

 

Eerlijk is eerlijk

Maar niemand is perfect, dus ik wil ook graag met je delen dat het nog niet altijd lukt om twee dagen volledig vrij te zijn. Het is niet zo dat ik op die dagen to-do lijstjes ga afwerken, maar ik heb bijvoorbeeld wel soms tussendoor contact met mijn team. Al gaat dat nu steeds beter.

 

Dat heeft ook te maken met het feit dat ik op mijn werkdagen ook me-time momentjes plan. Ik ben niet iemand die volle dagen achter de laptop kan zitten. En dat wil ik ook helemaal niet. Ik ben ondernemer geworden om mijn eigen tijd te kunnen indelen. Maar het is ook gewoon belangrijk om pauze te nemen, op te laden en even afstand te nemen van je business. Zodat je met nieuwe inspiratie aan de slag kan.

 

Focus

In de afgelopen tijd miste ik soms wat ruimte voor mijn eigen creatieflow doordat ik minder werk en meer 1-op-1 sessies doe met klanten. Wat ik mega leuk vind, maar er moet natuurlijk ook tijd over blijven voor mezelf.

 

Het scheelt het voor mij wel heel erg veel dat ik een fijn team om mezelf heen heb verzameld, waardoor het bedrijf gewoon doordraait. Ook als ik er niet ben. Zo kan ik me echt focussen op mijn 1-op-1 klanten en de lange termijn visie van het bedrijf. Dat maakt wel dat drie dagen in de week werken voor mij echt prima is.

 

Al neemt dat niet weg dat ik dit jaar wel heel bewust ga nadenken over hoeveel 1-op-1 klanten ik wil hebben en wat ik allemaal wil aanbieden dit jaar. Maar 1 ding is zeker: MBB Mastery gaat in februari weer van start. De groep stroomt al aardig vol! Wil jij ook werken aan je mind, body en business om lekker te gaan groeien met je business dit jaar? Neem dan hier even een kijkje.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *