Beroof je jezelf van financiële vrijheid?

Money, money, money … 

… welk gevoel geven deze woorden jou? (Los van de onhoudbare neiging om het swingende Abba-nummer in gedachten af te maken?💃😜)

Welke associatie heb je ermee?

Denk er even 2 seconden over na en onthoud (of schrijf op) wat er in je opkomt.


Gedaan? Dan ga ik nu vertellen wat je zou kunnen hebben bedacht:

💭 Pff, gierig gedoe. Het leven draait niet om geld.

💭 Geld hebben, rijk zijn. Fijn ja, maar moet ik wel hard voor werken!

💭 Was het maar zo’n feest … genoeg mooie praatjes, maar ik blijf lekker nuchter: ik zal nooit écht financiële vrijheid ervaren. Zo is het leven nu eenmaal.

💭 Financiële vrijheid is voor anderen weggelegd, niet voor mij.

En? Is een van deze reacties herkenbaar?

Dan heb ik goed en slecht nieuws voor je.

Het slechte nieuws is dat je je eigen financiële vrijheid onbewust aan het saboteren bent. Met beperkende gedachten en overtuigingen die eigenlijk – als je ze héél goed onder de loep neemt – helemaal niet op waarheid berusten. Maar die je onbewust hebt overgenomen vanuit je omgeving, of van je innerlijke criticus.

En toch bepalen deze overtuigingen het verhaal dat jij jezelf vertelt. Zoals:

  • Ik mag geld verdienen niet belangrijk vinden, dat zou me materialistisch maken en het leven draait om andere dingen.
  • Veel geld verdienen kan niet simpel zijn, daar moet je voor zwoegen.
  • Financiële vrijheid is niet weggelegd voor mij als ondernemende vrouw. (It’s a rich man’s world; stiekem zegt dit zinnetje ook al veel. Wat nou, mannen? Vrouwen kunnen en mogen toch even succesvol en rijk worden? #girlpowerrr)
  • Ik ben het niet waard om financiële vrijheid te ervaren.
  • enz, enz, enz.

Maar met het verhaal dat jij jezelf vertelt, creëer je jouw waarheid.

Read that again.

Want hier schuilt ook het goede nieuws in.

Het goede nieuws is dat jij zélf aan het roer staat en invloed hebt op jouw money mindset. En dat de juiste money mindset essentieel is om die financiële vrijheid te ervaren waar je stiekem tóch van droomt.

Want als je mocht kiezen tussen:

➡️ een leven lang aanklooien, hard werken (lees: zwoegen), weinig tijd overhouden voor je privéleven en weinig tot geen financiële vrijheid

of

➡️ de perfecte werk-privébalans ervaren, plezier en flow in je werk en shinen als een succesvolle business babe mét alle financiële vrijheid die je hartje begeert

… dan is de keuze toch snel gemaakt?🤷‍♀️

Je bedrijf en je leven kan zo succesvol worden als jij bent, denkt en doet. Óók op het gebied van geld. 

Ik heb al eerder verteld dat ik ook de andere kant heb gekend. Mijn ouders hadden niet de financiële vrijheid die ik nu zelf ervaar, dus ik heb echt wel geleerd dat geld niet zomaar komt aanwaaien. En toch ben ik van schaarste naar overvloed gegaan.

Wat ik daarvoor heb moeten doen? Mijn relatie tot geld bijstellen. Want de juiste money mindset is allesbepalend.

Ook jij mag en kunt zoveel en zo makkelijk geld verdienen als dat jij zelf wilt. 🔥

Dit zijn niet zomaar mooie woorden, ik geloof er heilig in. Zolang je de juiste money mindset ontwikkelt. En ja, dit blijft een proces, maar oefening baart kunst. Ik ben daarvan het levende bewijs!

Geld is net als al het andere in de kern: energie. En je bent vast wel bekend met de Wet van Aantrekkingskracht: alles wat jij uitzendt, krijg je terug. Dus wat zich in jouw buitenwereld afspeelt, is eigenlijk een spiegel van jouw binnenwereld. En zo werkt het ook met het afstoten of juist aantrekken van geld.

(Onbewust afstoten, ofwel de verkeerde kant op manifesteren, kan dus OOK! Luister deze podcast waarin ik je vertel hoe dit mij een tijdje terug juist geld heeft gekost.)

Vertel eens, hoe staat het met jouw huidige money mindset?

Ervaar je op dit moment bepaalde blokkades? Heb je zorgen over je financiën? Of ben je ervan overtuigd dat rijkdom en overvloed niet voor jou zijn weggelegd?

Neem vandaag eens bewust de tijd om te onderzoeken waar dit vandaan zou kunnen komen. En tune even in op de energie die jij uitzendt als het om geld gaat. Want ook jij verdient in mijn ogen alle financiële vrijheid en overvloed die jij je kunt wensen. So let’s start acting like it!

Liefs,

Marlou

P.S. Wil jij actief aan de slag met het positief ombuigen van je money mindset? Zodat die financiële vrijheid ook jouw realiteit wordt? Op 25 & 27 maart geef ik een gratis interactieve live masterclass waarin ik je laat zien hoe je Grenzeloos & Schaamteloos Succesvol kunt zijn. ❤️‍🔥 Meld je vandaag nog aan via deze link! Ik sta te trappelen om mijn magische tools en waardevolle inzichten met je te delen (over money mindset en ZOVEEL MEER). Tot snel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *