Uit mijn comfortzone: dit gebeurde er

“Outside the comfort zone is where the magic happens.” Een uitspraak die je vast wel eens eerder hebt gehoord en waar ik afgelopen week ook weer mee werd geconfronteerd. Deze podcast gaat over wat er gebeurde toen ik compleet uit mijn comfort zone stapte. Dat is wat ik afgelopen week heb gedaan.

 

Ik heb heel veel mooie inzichten gehad. En eigenlijk ook veel dingen gedaan buiten mijn comfort zone. Ik ben namelijk een weekje zonder mijn kind, Sun, weggegaan. Wat heb ik gedaan en hoe heb ik het ervaren? Daarover gaat deze podcast.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

kitesurfkamp

kitesurfkamp

 

Kitesurfen in Portugal

Een tijdje geleden zat ik met mijn vriendin Gemma op het terras, lekker wijntjes te drinken. En toen kwamen we erop dat Gemma zou gaan kitesurfen in Portugal en ze zei: “Er is een plekje vrij gekomen, want er heeft iemand afgezegd. Wil jij mee?”

 

Oef. Dat was nou echt zoiets wat me aan de ene kant heel erg leuk leek én waarvan ik aan de andere kant dacht: “Is dit wel iets voor mij? Ik heb het nog nooit gedaan.”

 

En daarnaast betekende het ook dat ik voor het eerst een week weg zou gaan zonder Sun en Jurre.

 

Maar… mijn enthousiasme won het van de twijfel.

 

Afgelopen week was het zo ver.

 

Buiten mijn comfort zone

Het hele kitesurfkamp lag buiten mijn comfort zone.

 

Normaal neem ik mijn journal mee en neem ik de tijd voor reflectie op mijn leven en business. Deze keer niet. Ik ben businesswise volledig uitgecheckt. Geen contact met klanten of mijn team. Volledig offline.

 

Ik ben naar het kamp gegaan, zonder dat ik een idee had van wat ik kon verwachten. En eerlijk is eerlijk, ik ben best wel sportief. Maar als ik kan kiezen tussen een actieve wintersportvakantie of een relaxte zonvakantie? Dan ga ik voor het laatste.

 

Ik was voor het eerst een week van huis, zonder mijn zoontje Sun van 6 maanden oud. (Die ik borstvoeding geef.)

 

Bovendien waren we met een hele grote groep vrouwen. Terwijl ik normaal liever met één iemand of één ander stel op pad ga. Waardoor er heel weinig ruimte was voor me-time.

 

En in eerste instantie vond ik het erg overweldigend, in alle eerlijkheid.

 

Achteraf zo’n goede keuze

Het was echt even schakelen. Maar op dag twee heb ik bewust een intentie gezet voor de week.

 

Ik had twee keuzes:

  1. Blijven hangen in het gevoel: dit is niks voor mij, ik functioneer niet in grote groepen en ik heb veel te weinig tijd voor mezelf.
  2. Het een kans geven en me volledig openstellen voor de nieuwe ervaring.

 

En ging voor het tweede.

 

Nu ik erop terug kijk denk ik juist: dit was mijn kans om weer even helemaal Marlou te zijn. Zonder te hoeven geven en zorgen voor anderen.

 

Het was helemaal prima om een week weg te zijn zonder Sun.

Natuurlijk heb ik hem, Jurre en de hondjes gemist.

 

Maar je waardeert veel meer wat je hebt als je er eventjes uit bent gegaan.

(Wanneer ben jij voor het laatst uit je comfort zone gegaan?)

 

Nu kan ik er weer met een volle batterij tegenaan. En bovendien zit ik ook weer helemaal in mijn sportieve flow. Ik heb in Portugal zelfs voor het eerst (na de bevalling) weer hardgelopen.

 

Dat bracht mij ook op een toffe actie voor jou. Verlang jij er ook naar om weer lekker in je vel te zitten, meer te bewegen en je energiek te voelen. Dan heb ik een toffe actie voor mijn programma Hello New You.

 

Je kan instappen voor maar 47 euro én een half jaar lang toegang krijgen tot al mijn workout video’s en andere toffe bonussen. Is het tijd om goed voor jezelf te zorgen? Klik hier voor alle info en om je aan te melden. Ik kijk ernaar uit om jouw sportbuddy te worden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *