Zo maak jij vandaag nog de keuze om echt te groeien

Ik heb een hele mooie oefening voor je die jou gaat helpen om een belangrijke keuze te maken. Vandaag nog!

Ik sprak deze week mijn MBB’ers, de deelnemers van mijn Mind, Body & Business traject. En focus en kiezen bleken terugkerende onderwerpen.

 

Als ondernemer maken we dagelijks zoveel keuzes. En dat is ook belangrijk. De meest succesvolle ondernemers hebben één ding gemeen: ze durven keuzes te maken. En daar hoort vaak ook bij: risico’s nemen.

In deze nieuwe podcast deel ik mijn visie, geef ik tips én een concrete oefening die jou vandaag nog helpt om een belangrijke keuze te maken. Of het nou gaat om welke kant je op wilt met je bedrijf, of bijvoorbeeld een keuze qua personeel, team of iets heel anders..

Vandaag hak jij de knoop door zodat je het juiste pad gaat bewandelen en alles moeitelozer aanvoelt!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Keuzestress

Keuzestress.. of juist uitstelgedrag. Of misschien juist geen van twee en kies je gewoon niet. Probeer je elke golf te pakken? Steeds weer een nieuw aanbod. Nog steeds in loondienst en daarnaast een bedrijf opbouwen. Of wel twee business ideeën omdat ze beide zo fantastisch zijn! Of doe je nog steeds alles zelf in je bedrijf omdat je niet kan kiezen wat je wilt uitbesteden?

Deze week sprak ik met mijn MBB’ers, de deelnemers van mijn Mind, Body & Business traject. Een terugkerend onderwerp was focus en keuzes maken. Ik merk dat veel ondernemers bang zijn om keuzes te maken. Terwijl dit juist zo belangrijk is om door te groeien.

 

Surfen

Een heel mooi voorbeeld is surfen. Stel je eens voor. Je ligt op het water, op een surfplank, wachtend op de goede golf. Want op een goede golf zit je in flow. En is het heerlijk om te surfen.

Maar je kan niet elke golf kiezen. Surfen is een kwestie van timing en een kwestie van geduld. Je kan niet elke golf pakken. Niet elke golf is geschikt.

 

En daarom is coaching ook zo fijn. Een coach helpt je om niet alle golven te pakken. Maar juist de goede golf.

 

Visualisatie

Met wat voor energie maak jij keuzes? Is het vanuit angst? Angst om te falen? Om iets niet goed te doen? Bleef je uiteindelijk toch lekker in je comfort zone? En durf je meningen van buitenaf los te laten?

Keuzes maken is lastig. Maar als jij een keuze durft te maken, gaat al je energie naar die keuze. En alles wat je aandacht geeft groeit.

Uiteindelijk ben jij de enige die verantwoordelijk is voor een moeiteloos leven en moeiteloos ondernemerschap. Dus durf keuzes te maken! En luister vooral ook de podcast voor een hele mooie oefening. Een visualisatie die jou gaat helpen om keuzes te maken vanuit je hart.

Pak vooral ook pen en papier erbij, zodat je erna alles kan opschrijven. De oefening begint op 9 minuut 10.

 

Liefs, Marlou

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *