Podcast: Open over investeringen, energielekken en toekomstplannen

Meestal neem ik een podcast op als ik vol in de energie zit. Maar ik vind het ook belangrijk om de andere kanten te laten zien. Want waar het financieel geweldig gaat, ben ik wel mijn eigen grenzen over gegaan.

 

Hoe gaat het nu met mij na 2 maanden Bali? Maximaal geld investeren, een 5 jaren plan opstellen en energiemanagement. Je hoort het allemaal in deze podcast!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

Vooraf had ik geen idee waar deze podcast naartoe zou gaan. Maar ik wil je in het kader van echtheid niet alleen maar de hoogtepunten laten zien. Ik ben nu namelijk redelijk leeg en echt een beetje gesloopt.

De gekte begon een paar weken nadat we uit Bali waren teruggekomen. Ik wilde graag mijn steentje bijdragen aan ondernemers die nu willen investeren in hun bedrijf en Instagram. En aan iedereen die graag fit wil blijven of worden. Want juist nu is het belangrijk om je energie ook vrij te laten. En die fijne stofjes als endorfine, dopamine en serotonine aan te maken.

 

De afgelopen maand was bizar. Ik ben dus volop aan de slag gegaan met mijn online masterclasses. Ik heb heel veel geïnvesteerd in advertenties en daar plukte ik ook de vruchten van. Er zijn ontzettend veel deelnemers gestart met mijn Instabranding programma. En al meer dan 1400 vrouwen doen mee met Hello New You.

 

Energielekken

Maar het geven van een online masterclass kost ook een hoop energie. Daarnaast liep mijn Mastermind en de 1-op-1 coaching door en waren er veel technische issues. Kortom ik was mijn grenzen over gegaan. En in een oud patroon teruggevallen.

Mensen inspireren en motiveren geeft mij heel veel energie. Ik hou van mooie content maken. Een podcast opnemen vind ik heerlijk. Maar alleen als ik er tijd voor heb, als ik er ruimte voor heb. Dus vanuit flow, niet vanuit de verkrampte modus van “ik moet een podcast opnemen”.

Technische issues en administratie daarentegen zijn echt grote energielekken voor mij. Dus ook daar heb ik nu in geïnvesteerd, ik heb mijn team uitgebreid. Wat betekent dat ik iemand moet inwerken. Veel investeren, en dan kan je de vruchten ervan plukken.

 

Jouw leefregels

Ik vind het dus belangrijk om te laten weten dat ook ik niet altijd helemaal in balans ben. Ik kies ervoor om daar open over te zijn en ga weer zelf het roer in handen nemen. Dus dat betekent ook vaker nee zeggen. Mezelf op 1 zetten.

Want ook als je niet in de put zit, mag je meer nee zeggen. Wat je hierbij kan helpen is om je eigen leefregels te maken. Wat kost me energie? Wat geeft me energie?

Nee zeggen tegen een ander, is ja zeggen tegen jezelf.

Ook ik heb mijn leefregels weer even duidelijk opgeschreven. Voor 10 uur geen telefoon, maximaal 1 coaching call per dag. Elke week een avond we-time met Jurre en ook als Jurre thuis is, mijn ochtendritueel doen.

Wat zijn jouw leefregels? En waar krijg jij energie van?

Leuk als je laat weten wat je hieruit hebt gehaald! En ik zou het heel fijn vinden als je een review wilt achterlaten op iTunes.

Liefs, Marlou

3 Reacties

 1. Esther

  Dankjewel Marlou dat je dit deelt.

  Heel herkenbaar verhaal over het jezelf op 1 zetten.

  Op mijn 19e heb ik een psychose door stress gekregen waarin ik moest leren rust te nemen en ontspannen.

  Zelfs nu als moeder van 3 kinderen en eigenaar van Healthy energie kies ik eerst voor mezelf.

  Dit is ook mijn visie en missie om meer mensen hier bewust van te maken om net dat moment ontspanning te nemen waarna je met meer energie door de dag komt.

  Knap hoe je het zo oppakt , ook ik leer hiervan.

  Fijne dag verder en mocht je geïnteresseerd zijn in een online ontspannings behandeling ben je zeker welkom.

  Succes .

  Healthy Energie groet

  Antwoord
 2. Maria

  Mooi dat je ook deze kant van de medaille laat zien Marlou. Als ik heel eerlijk ben kom je op mij over als de vrouw met het perfecte leven, je lijkt het aan de buitenkant allemaal voor elkaar te hebben. Gelukkig laat je ook zien dat je écht bent; je pijn, je verdriet, je verlies, je grenzen, je vermoeidheid, je struggles. Dat is bewonderenswaardig.
  Let’s get real!

  Antwoord
 3. leen

  Hey Marlou wat leuk om naar je te luisteren. Ik heb veel respect voor eerlijke en open mensen zoals jij en ben zo blij zulke mensen te zijn tegemoet gekomen.
  Ik heb helaas ook veel leeggezogen momenten gehad maar tijd om te bekomen was er niet altijd en het risico dat je daardoor veel te ver gaat boven je grenzen kan je erg breken. Langs de andere kant weet ik dat als je er klaar voor bent dit juist het moment is om even stil te staan met wat je bezig bent. Zo heb ik in het begin van dit jaar mijn reset knop ingedrukt en heb ik nu zoveel nieuwe ideeën en inspiratie met wat ik zou willen doen in mijn verdere toekomst en voel ik me helemaal nieuw. Het lijkt jammer om alles stop te zetten waarvoor ik me jarenlang heb ingezet maar waarschijnlijk zal deze ervaring wel ergens van pas komen op mijn nieuwe pad. Ik hoop me nog lang te laten inspireren door jou want telkens opnieuw ontdek ik weer nieuwe zaken die me verder brengen, omdat het zo echt is en zo dicht bij mezelf……Thx Leen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *