Influencer marketing training

In deze training help ik jouw brand naar the next level helpen. Je leert wat influencer marketing is en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt om meer naamsbekendheid, traffic én omzet te genereren.

Wil jij:

  • Groeien op social media?

  • Meer traffic naar je website?

  • Meer ambassadeurs voor je product of dienst? 

  • Meer aantrekkelijke content?

  • Je omzet vergroten?

  • Samenwerken met influencers?

Hoe zet ik influencers in?

Mijn online programma richt zich op het creëren van succesvolle influencer marketing campagnes. Met als doel: meer traffic, branding én omzet!

Inhoud van deze training

=

Module 1: Influencer marketing basics

Om te beginnen gaan we in op de basics van influencer marketing. Wat zijn influencers en hoe vind je ze? Hoe kun je influencers inzetten en wat kun je verwachten van een samenwerking? Aan de hand van duidelijke cases leer je alle ins- en outs over deze nieuwe vorm van marketing. 

=

Module 5: Actieplan opzetten

Ik leer je hoe je een concreet actieplan uitwerkt om je influencer marketing campagne tot een succes te brengen. Waar moet je rekening mee houden, hoe houd je overzicht en wat voor afspraken maak je met de influencers? 

=

Module 2: Initiatie & Strategie

In deze module leer ik je hoe je een influencer marketing campagne initieert. Ook gaan we een strategie bepalen voor jouw campagne. 

=

Module 3: Briefing opstellen

Een succesvolle influencer campagne valt of staat met een duidelijke briefing. Tijdens deze module leer je de do’s en dont’s en ga je aan de slag met het opstellen van je eigen briefing. 

=

Module 4: Ideale influencer

Het is tijd om een influencer pool te maken. Hoe ziet jouw ideale influencer eruit? Hoe vind je deze zelf en welke bureaus kunnen jou helpen bij het vinden van influencers om mee samen te werken? Je leert het allemaal in deze module. 

=

Module 6: Monitoren en bijsturen

De campagne is van start gegaan, en nu? In deze module leer je hoe je gedurende de looptijd van een campagne kunt monitoren en bijsturen. Hoe kun je tijdens de samenwerking zorgen dat het bereik wordt vergroot zodat de ROI zo optimaal mogelijk is?

=

Module 7: Evaluatie & Rapportage

Na afloop van de campagne wil je natuurlijk weten wat het je precies heeft opgeleverd. Ik geef je handige tools om de samenwerking zo efficiënt en effectief mogelijk te meten. De rapportage zorgt ervoor dat jij precies weet hoe succesvol deze influencer marketing campagne is geweest. 

=

BONUS: Instagram do's & dont's

Wat zijn influencers en hoe vind je ze?

Voor wie is deze training bedoeld? 

Deze training is geschikt voor ondernemers en marketeers die influencer marketing willen inzetten om meer naamsbekendheid, traffic en sales te genereren. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn influencers?
Dit kunnen bloggers en vloggers zijn maar ook personen met een bepaalde groep volgers op een social media kanaal. Denk bijvoorbeeld aan een Instagrammer. Deze influencers zijn in staat om de koopintenties van hun volgers te beïnvloeden.
Wat is influencer marketing?
Wanneer je een product of dienst verkoopt en dit promoot door zogenaamde ‘influencers’. Dit kunnen bloggers en vloggers zijn maar ook personen met een bepaalde groep volgers op een social media kanaal. Deze influencers zijn in staat om de koopintenties van hun volgers te beïnvloeden.

Influencer marketing betekent dat je deze influencers inzet om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen. De influencer maakt als het ware (sluik)reclame voor jouw dienst/product in ruil voor een vergoeding.

De vorm van vergoeding kan zowel in geld als in de vorm van barters zijn waarbij ze in ruil voor producten jouw brand gaan promoten.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is bedoeld voor zelfstandig ondernemers en marketeers die influencer marketing willen inzetten om de omzet van het bedrijf te laten groeien.