Podcast: Waarom streven naar perfectie zonde is van je tijd en energie

Hoe zit het met de perfectionist in jou? Ben je perfectionistisch? Zie je dat als een goede of minder goede eigenschap? En misschien nog wel de belangrijkste vraag: laat jij je tegenhouden door perfectionisme?

In deze podcast deel ik mijn reis van het afgelopen jaar met je. En met name over het imperfecte en de groei die ik erin heb doorgemaakt.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

De vicieuze cirkel

Op dit moment ben ik het boek ‘Wabi sabi, de Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven’ aan het lezen. En daar hebben ze het over de vicieuze cirkel. Want hoewel iedere situatie anders is, heeft Beth, de schrijver van het boek, een patroon ontdekt. Het patroon van de vicieuze cirkel van perfectie.

 

Veel mensen zeggen namelijk dat het probleem tijd of geld is. Ik heb niet genoeg tijd of ik heb niet genoeg geld hoor je regelmatig voorbijkomen. Maar onder al het verzet tegen verandering en het gevoel van vastliggen, ligt het ware struikelblok verborgen. En dat is angst. Angst dat je niet goed genoeg bent, dat je de controle kwijtraakt, dat je faalt en dat je niet perfect bent.

 

Perfect – Imperfect

Maar hoe doorbreek je die vicieuze cirkel dan?

 

Door het imperfecte te omarmen. Want wanneer in het midden alles draait om perfect – imperfect en je dus het gevoel van mislukken en imperfectie loslaat, komen er veel meer mogelijkheden op je pad en doorbreek je die vicieuze cirkel. Je gaat namelijk in een opwaartse spiraal leven.

 

De bewust van waarde gebaseerd op de waarneming van goed genoeg zijn.

 

Laat die zin eens tot je doordringen: de bewust van waarde gebaseerd op de waarneming van goed genoeg zijn.

Dus als jij bewust bent van je eigen waarde, die goed genoeg is, dan zal je vreugde en tevredenheid gaan ervaren. Want je bent gewoon goed genoeg.

 

Benieuwd naar mijn verhaal en hoe ik mijn perfectie heb losgelaten? Luister dan snel deze podcast!

 

Liefs, Marlou

 

P.s. Wil jij nog meedoen met de winactie om een Instabranding training t.w.v. €1000 te winnen? Check dan snel even mijn Instagram!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *