Hoe ik in de rode cijfers belandde … 😳

Met een zwaar gevoel liep ik naar kantoor en opende de cijfers van afgelopen maanden. Ik bleef naar mijn beeldscherm staren. Ik voelde me leeg, gefrustreerd en vooral een failure. Ik liep naar het magazijn en staarde naar de schappen vol kleding. Hoeveel geld zou daar wel niet liggen? 

En what the hack happened to ‘the sky is the limit’?

Het was 2015. En het vlammetje dat ik in 2011 had gevoeld toen ik startte met mijn eigen bedrijf, was inmiddels aardig gedoofd. Ik had niet alleen meer een online business waar ik zelf van moest rondkomen. Wat begon als een leuk experiment, groeide uit tot een serious business. Ik had mijn fashion-platform uitgebreid met een webshop. Zette tonnen om per jaar en had inmiddels ook een heel team aan meiden voor mijn bedrijf werken.

“Het voelt alsof ik keihard aan het werk ben, om hen te betalen! Ik ben zelf mijn slechtst betaalde werknemer,” klaagde ik naar Jurre.

Het was de keiharde waarheid.

“Heel leuk, al die omzet. Maar wat heb ik daaraan als er onderaan de streep rode cijfers staan?”

“Marlou, je vergeet alle waarde die in dat magazijn ligt!”

Ja … daar had hij een punt. Er lag nog voor duizenden euro’s aan voorraad kleding. Allemaal al voor betaald, maar dat moest nog verkocht worden.

Die voorraad werd steeds groter en uitgebreider. Ik werd er onrustig van. 

“Ik ben gewoon geld aan het rondpompen.” 

Ik voelde continu een druk. Om MEER in te kopen. Om MEER te verkopen. Maar mijn mindset bleef bekrompen.

Ik had een bloeiende business, maar focuste me continu op tekorten. Was aan het beknibbelen op kleine domme dingen. Zo erg, dat ik op een gegeven moment zelfs rode cijfers ging draaien.

Die bekrompen gedachten, overtuigingen, zorgden ervoor dat ik kromp. 

Ik kromp in resultaat.

Ik kromp in eigenwaarde.

Ik kromp in mijn rol als ondernemer.

Het voelde als falen. 😢

Achteraf gezien kan ik hier zo anders naar kijken. Maar op dat moment zag ik het niet. Ik had mijn eigen werkelijkheid gecreëerd met mijn (angstige) gedachten.

Ik trok de stekker eruit. Die webshop kon me gestolen worden. Het was een blok aan mijn been geworden. En dat personeel ook. 

Ik verlangde naar de tijd dat het nog simpel was. Zonder fysieke producten. Zonder stress. Zonder angst.

Uiteindelijk werd dit het begin van mijn route naar succes. 

Ik ging aan de slag met persoonlijk leiderschap. En nee, dat heeft niks te maken met leiding geven. Maar alles met leiding nemen, over mijn leven en business. 

Ik ging terug naar de tekentafel. ✏️

  • Wie ben ik?
  • Wat voor ondernemer wil ik zijn?
  • Hoe wil ik leven?
  • Waar wil ik naartoe groeien?

Ik nam een business coach in de arm en kwam in aanraking met mindset-werk, de Wet van Aantrekkingskracht, manifesteren, en leiderschap nemen als ondernemer. 

Nog steeds kan ik heel dankbaar zijn voor deze (niet bepaald leuke) periode in mijn ondernemerschap. Hierdoor weet ik heel goed wat NIET bij mij past. Maar vooral heeft het me megaveel inzichten gegeven in hoe ik mijn eigen (NIET leuke) werkelijkheid creëerde. Met mijn gedachten, overtuigingen en focus op alles wat NIET werkte en waar ik NIET blij van werd.

We zijn inmiddels 9 jaar – en nog veel meer lessen – verder. En vandaag de dag help ik andere ondernemers met het vinden van hun hidden gem, oftewel hun geheime parel, in hun business. Zodat zij niet vast blijven zitten in de verkeerde mindset en blijven aanmodderen zoals ikzelf in 2015.

Hoe zit jij er momenteel bij?

Ben je nog happy met wat je doet? Met je aanbod? Je klanten? 

Voel jij vrijheid als ondernemer, of voel je je gevangen in je bedrijf? Zoals ik destijds?

Adem in, adem uit. Help is on the way! 🫶✨


Aanstaande maandag en woensdag geef ik een GRATIS interactieve live masterclass: Grenzeloos & Schaamteloos Succesvol. 

Ben jij erbij op 25 of 27 maart? Dan: 

👉 ontdek je mijn succesformule voor zakelijke succes én meer rust in je kop 😍

👉 zie jij binnenkort jouw business-resultaten (minimaal) x 2 gaan 🤩

👉 én kom jij erachter dat het ondernemerschap een FEESTJE is – als je tenminste op mijn manier onderneemt! 🥳

Dus, neem jij een ellenlange omweg met het risico dat je nooit bij die gedroomde succeservaring uitkomt? Of neem jij deze superslimme shortcut to success waarbij ik je aan de hand meeneem en je de juiste tools & tricks op een dienblaadje aanreik? 😉 

Meld je vandaag nog aan via deze link, dan zien we elkaar snel!

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *