Een belangrijke beslissing vanuit mijn hart

Als je deze podcast luistert, voel je waarschijnlijk meteen het verschil tussen deze aflevering en andere afleveringen. Dit is een podcast vanuit mijn hart.

Ik heb bij mezelf ingetuned en een keuze gemaakt die heel goed voelt. En daar neem ik je in mee.

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Tijd voor een duidelijke keuze

Op het moment van opnemen, ben ik 38 weken zwanger en zit ik in mijn zwangerschapsverlof. En het gaat goed! Ik ben echt aan het genieten en maak me klaar voor de kleine die komt.

We hebben alles al in huis, de kleertjes zijn gewassen en de babykamer is af. De nesteldrang is dan ook zeker aanwezig. Maar tussendoor heb ik toch stiekem af en toe ook wat werk gedaan. Vooral omdat ik het leuk vind. Zo heb ik bijvoorbeeld een Q&A opgenomen over mijn zwangerschap en een room tour van de babykamer gedaan.

 

Maar toch had dit een dubbele lading. Ik heb ook niet voor niets bewust gekozen om op tijd met verlof te gaan, zodat ik langzaam mijn werk kon loslaten.

 

Offline gaan en stoppen met een lancering

Vanmorgen had ik een lekkere opstart ochtend en voelde ik de drang om kaarten te trekken. De eerste kaart die ik trok was de kaart: clarity, I follow what lights me up. Wat heel erg ging over dat dingen met een reden gebeuren. Dat ik meer mijn intuïtie en hart mag volgen.

En toen voelde ik meteen heel sterk: het is tijd om weer even offline te gaan.

 

In de podcast vertel ik je over duidelijke signalen. Van mijn lichaam en zaken in mijn bedrijf die ‘fout’ gingen. Over de streber in mij die constant wil presteren. Waarom ik me soms nog wil bewijzen en waarom dat helemaal niet nodig is.

 

En hoe dat allemaal heeft geleid tot het stoppen met een lancering. Een keuze vanuit mijn hart.

 

De kracht van journalen

Clarity krijg je alleen maar als je de ruimte neemt om stil te zijn en te gaan luisteren naar de fluisteringen van je ziel. En daar vind je de antwoorden.

 

Wat je daar heel goed bij kan helpen is direct writing. Schrijven vanuit je hart. Connecten met jezelf. Even naar binnen keren. Even je ogen dicht. Hand op je hart. Voelen. Intunen bij jezelf. En vanuit daar gewoon je pen en je notebook pakken en gaan schrijven.

Niet over nadenken, gewoon schrijven wat er komt. Misschien komen er rare zinnen, maar dat maakt helemaal niet uit. Want op die manier kom je erachter wat je hart je te vertellen heeft. Misschien heeft het wat oefening nodig. Maar probeer het gewoon eens een keer!

 

Liefs, Marlou

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *