Zo krijg je direct meer energie

We leven in een wereld waar 24/7 iets van ons gevraagd wordt. De kids, het werk, het sociale leven. En als dat het niet is, dan vraagt onze telefoon wel om aandacht. Hierdoor ervaren veel mensen stress en onrust. Niet gek, want het is ook vermoeiend. En je belandt in een vicieuze cirkel van: het te druk hebben, stress ervaren en juist meer energie en rust willen ervaren. Misschien is dat herkenbaar voor je? Voor mij in elk geval wel!

Jarenlang heb ik mezelf voorbij gerend. Ik ervaarde super veel stress.

Ook ik heb mezelf jarenlang voorbij gerend en superveel stress ervaren. Ik runde twee bedrijven en stond altijd aan. Als ik zo doorging belandde ik in een burnout. Maar … er was één ding dat voorkwam dat ik de afgrond in gleed.

Al die tijd, ondanks de drukte in mijn leven, ben ik blijven bewegen.

Ik nam geen tijd om naar de sportschool te gaan, maar bewoog vanuit huis. Volgde allerlei online trainingen en bleef daardoor energiek en fit. Op een gegeven moment vond ik hierin zelfs een extra passie en ontwikkelde Followfitgirls, het platform waarbij ik anderen inspireerde om lekker fit en energiek te leven. (En uiteindelijk is hier Hello New You uit ontstaan. Wat inmiddels is uitgegroeid tot een online programma waar al duizenden deelnemers aan meededen!)

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en ben ik al 10 jaar ondernemer. Ik heb heel wat gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. En ook geleerd wat stress met je lichaam doet.

Zoveel mensen worden ziek, juist doordat ze te veel stress hebben. Het hoopt zich op in je lijf. En je hebt een manier nodig om die negatieve energie weer vrij te laten komen. Juist als je vaak ‘druk’ bent is het essentieel om hier tijd voor te maken.

Maak vandaag de keuze om beter voor jezelf te zorgen

Ik zorgde niet goed voor mezelf als het gaat om de hoeveelheid stress die ik ervaarde. Maar … ik zorgde er wel voor dat mijn lichaam de negatieve energie kon ‘releasen’. Simpelweg door te bewegen.

Totdat ik het turbulente leven zat was. Ik ben gaan kijken: wie wil ik zijn en hoe wil ik leven?

Ik heb radicale beslissingen gemaakt en één van mijn bedrijven stopgezet. Op dat moment zag ik hoe belangrijk het is om de connectie met jezelf te hebben. We zijn zo geneigd om te voldoen aan de mening van anderen en het perfecte plaatje. Daardoor vergeet je soms gewoon wat nu eigenlijk jouw pad is.

Inmiddels heb ik veel meer rust in mijn leven. Mijn energieniveau is een stuk hoger. Ondanks dat ik inmiddels twee kinderen op de wereld heb gezet, waarvan 1 een sterrenkindje is.

Ik weet nu: het gaat niet alleen om in actie komen, maar ook om rust pakken en connectie maken met jezelf. Dat zijn in mijn ogen de belangrijkste ingrediënten voor meer balans in je leven. En ik wil jou ook graag helpen om je weer energiek te voelen en lekker in je vel te zitten. Door te bewegen én te ontspannen.

 In 3 stappen naar meer energie, rust en weer lekker in je vel zitten

Als jij voelt dat je klaar bent met het ‘mweh’ gevoel. De onrust in je lijf, de stress. Het weinige bewegen en het lusteloze gevoel. Dan heb ik 3 fijne stappen voor je waarmee je direct meer energie gaat ervaren.

1. Kom in beweging, op een manier die bij jou past

Bij sporten of bewegen denken veel mensen aan sporten in een sportschool. En jezelf een uur lang helemaal afmatten. Maar weet je? Dat is helemaal niet nodig. Je hoeft jezelf niet naar de sportschool te slepen, als je hier absoluut niet gelukkig van wordt. En het is ook niet nodig om iedere dag een uur te sporten. Wel is het lekker om voor jezelf een vast ritme in te bouwen. En als je met regelmaat beweegt, zal je al gauw zien dat je een betere conditie krijgt, je sterker voelt en meer energie krijgt. Maar of dit nu in de sportschool is of thuis, dat maakt niks uit!

2. Zorg voor jezelf

Niemand kan 24/7 aan staan. Al proberen we dit wel. We moeten werken, willen er zijn voor de kids en onze partner. En daarnaast ook nog contacten onderhouden en leuke dingen doen. Maar om alle ballen hoog te houden, moet je ze af en toe ook gewoon laten vallen. Plan daarom minimaal 1x in de week een momentje voor jezelf in. En ga iets doen waarvan je tot rust komt: plan eens een lekkere massage voor jezelf. Of gun jezelf een moment om helemaal niks te hoeven.

Persoonlijk vind ik het ook heel prettig om regelmatig te mediteren om zo mijn hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Op deze manier blijf je in verbinding met jezelf. En voorkom je dat je keer op keer over jouw grenzen gaat en aan het eind van de dag alleen nog maar uitgeput op de bank wilt liggen.

Naast dat helpt het ook enorm om je lichaam te voeden met goede voedingstoffen. Door gezond te eten, krijg je ook direct meer energie, voel je je fitter en zit je daardoor ook lekkerder in je vel.

3. Pak leiderschap

Jij bent de enige die iets kan veranderen. Nog te vaak leven we het leven van iemand anders. En proberen we te voldoen aan verwachtingen van anderen. We willen er altijd zijn voor onze kids, partner, baas… En ongemerkt pas jij jouw keuzes aan, aan de ander. Met als gevolg dat jij geen energie overhoudt voor wat er voor jou echt toe doet en je niet gelukkig bent.

Om jouw droomleven te kunnen leiden is het noodzakelijk dat jij leiderschap pakt. Door te werken aan je mindset, doelen te stellen en (nieuwe) gewoontes te integreren, ga je bewustere keuzes maken. Dat maakt het makkelijker om je energie te bewaken en hoog te houden. En dat maakt ook dat jij de regie terug krijgt over jouw leven en je bewust kan zeggen: nu is het mijn moment en straks doe ik weer iets voor de ander. Je zal zien dat dat je direct meer rust geeft.

Oftewel, als jij meer energie en rust wilt ervaren, dan heb je in de basis twee dingen te doen: een commitment aangaan met jezelf om: in beweging te komen, jezelf goed te voeden en tot rust te komen. En daarnaast is het heel belangrijk dat je leiderschap pakt over jouw leven, zodat het niet bij ‘goede voornemens’ blijft. Maar dat jouw hele levensstijl verbetert doordat je weer in verbinding staat met jezelf en je leven weer in balans komt.

Wil jij ook weer lekker in je vel zitten?

Voor mij is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld om lekker te bewegen, goed te eten en ook regelmatig te ontspannen. Maar ik kan me goed voorstellen dat het voor jou nog een ‘ver van je bed show’ is. Daarom heb ik nu van mijn workoutprogramma Hello New You een 2.0 versie gemaakt.

Het is een combinatie geworden tussen de ACTIE (mannelijke energie) en RUST (vrouwelijke energie).

Een fijne balans tussen krachtige workouts, aandacht voor mindfulness, bewustwording,
yoga, meditaties en persoonlijk leiderschap, zodat jij:

✔️ je energieker voelt en minder stress ervaart.

✔️ geen smoesjes meer nodig hebt, je hebt zin om te trainen!

✔️ trots bent op jezelf, omdat je het dit keer wel volhoudt.

✔️ met liefde voor je lichaam zorgt.

✔️ straalt en lekker in je vel zit.

Hello New You is een membership waarbij er wekelijks workouts, yogalessen, meditaties en workshops klaar staan in de online omgeving. Hierdoor zit er voor iedereen iets interessants bij en kun je iedere week voelen waar jij het meeste behoefte aan hebt. En dat al voor slechts 10 euro per maand!

Let op: dit is geen quick fix, maar je gaat dit echt aan omdat je klaar bent met die onrust in je lijf. De stress. Het weinige bewegen en het lusteloze gevoel.

Wil jij jouw energie terug? Dan is Hello New You er voor jou.

Dit ga je volhouden, samen met mij.

Op naar meer energie en weer lekker in je vel zitten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *