Zo zorg je ervoor dat je in actie komt

Heb jij een schop onder je kont nodig?

Ben jij iemand die rondloopt met een briljant idee maar niet in actie komt?

Blijf je uitstellen..?

Elke keer heb je excuses of stemmetjes in je hoofd die zeggen: je moet eerst dit en dit uitwerken, dan pas kan je, dan pas ga je…

Kortom: Je komt niet in actie!

Misschien voel jij je helemaal niet aangesproken en ben jij juist zo’n ondernemer die van doorpakken houdt. Die zonder enige moeite in actie komt en haar plannen uitwerkt.

De laatste tijd krijg ik steeds ondernemers op mijn pad die dit lastig vinden. En dat inspireerde mij om een nieuwe podcast op te nemen.

In deze podcast deel ik heel veel waardevolle tips met je om vandaag nog in actie te komen en te gaan voor jouw droom!

 

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes en Spotify!

 

Wat als je heel veel ideeën hebt, maar niet in actie komt? Je wilt een nieuw aanbod of misschien wel beginnen met ondernemen. Maar er komt gewoon niets van. Elke keer heb je excuses of stemmetjes in je hoofd die zeggen: je moet eerst dit en dit uitwerken, dan pas kan je, dan pas ga je…

Je komt niet in actie!

 

Tijd voor actie

Ik ben zelf iemand die heel actiegericht is. Ik ben niet iemand die een idee heeft, daar weken mee rondloopt en dan pas een besluit maakt.

En dan kun je zeggen ‘ja jij bent gewoon zo, Marlou’, maar zo makkelijk kom je er niet van af. Want je hebt zelf de keuze om een bepaalde identiteit aan te nemen. Dat is niet altijd makkelijk, maar zeker wel mogelijk.

 

Identiteit

Wat voor identiteit neem jij aan? Wat voor gedachten heb je en wat vertel je jezelf?

Als jij in een situatie zit en het lukt je niet om door te groeien naar een volgend niveau. Ga dan eens kijken hoe je kan denken en doen. Wat voor acties kan je gaan ondernemen om daar te komen.

 

En onderzoek daarbij eens de identiteit van een succesvolle ondernemer of een actiegericht persoon. Wat doet diegene? En wat doet hij of zij niet? Welke acties onderneemt ze op een dagelijks niveau? Hoe zorgt ze ervoor dat ze haar zaken op orde heeft? Dat ze dingen gedaan krijgt.

 

Braindump

Wat je zou kunnen doen om nu meteen al in actie te komen. Is alle acties die jij in je hoofd hebt, uit te schrijven. Maak een grote braindump en schrijf letterlijk alle acties op.

Deel de grote acties op in kleine stapjes. Want een actie als ‘website maken’ is te vaag, te groot. En juist daardoor kom je niet in actie.

 

Dus schrijf alles uit en bedenk vervolgens welke volgorde je gaat aanhouden. Maak bijvoorbeeld een tijdlijn met je einddoel als stip op de horizon.

 

Liefs, Marlou

 

P.s. Nog geen genoeg van al mijn ondernemer- en marketingtips? Check dan vooral ook even mijn aanbod op mijn website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *